fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Morella i Vilafranca recuperaran les SAMU 24 H

Morella i Vilafranca recuperaran les SAMU 24 H

En l’ajuntament de Morella ha tingut lloc una reunió de l’alcalde de Vilafranca i Morella, Oscar Tena i Rhamsés Ripollés, amb els directors territorials de Presidència i Sanitat, Adolf Sanmartín i Azucena Martí, on s’ha anunciat la recuperació de les dos SAMU 24h en les dos localitats, així com també han visitat el centre de salut de Morella on s’executarà un projecte de millora de les instal·lacions.

La directora territorial de Sanitat, Azucena Martí i el director territorial de Presidència, Adolf Sanmartín, han mantingut una reunió amb l’alcalde de Vilafranca, Oscar Tena, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de Benestar Social, Malú Blasco en l’Ajuntament de Morella.

En la reunió s’han tractat les millores sanitàries per a la població que es produiran el pròxim any a Morella, com són les millores en el Centre de Salut i la recuperació del servei de Samu 24 h a les dos poblacions. Cal recordar que este servei és una reivindicació històrica. Tots els representants municipals i de la Generalitat han volgut destacar “la igualtat que ha de hi haver entre els ciutadans” i “les condicions i característiques de les comarques d’interior s’han de tenir en compte per prestar el servei sanitari i s’ha de revertir quan abans en la millora de la manca d’infraestructures”. El compromís amb la SAMU és ferm.

Des de la Generalitat s’ha posat de manifest la voluntat política de l’actual govern, on deixant de banda les xifres de població es tindran en compte altres indicadors per a dotar de serveis als municipis. D’aquesta manera en els municipis d’interior que sofreixen les dificultats de mobilitat degut a les deficients infraestructures viàries i que els hospitals més propers es troben a més de 65 km com el cas de Morella i a més de 95 km de Vilafranca, és imprescindible el servei de SAMU 24 H. Així mateix, es tracta d’una població amb una taxa d’envelliment superior a les de les grans ciutats. Per tant, la recuperació de la SAMU 24H per a totes dues poblacions es fonamental per a l’accessibilitat en condicions d’igualtat als serveis sanitaris públics per part dels veïns i veïnes de la comarca dels Ports.

Millores en el centre de salut
La directora i el director territorial de Sanitat i Presidència, també han visitat el centre de salut de Morella. Ja que el govern de la generalitat, després de les reunions mantingudes durant mesos amb els responsables municipals, s’ha compromès a realitzar les actuacions de millora del mateix. El centre de salut de Morella es troba ubicat en l’esglèsia de Sant Miquel, sent un projecte arquitectònic de la dècada dels 80 i un referent del seu moment com a ús del patrimoni. Ara bé, des de fa gairebé 30 anys en estos moments necessita d’algunes reformes per que fa a l’accessibilitat, millora de les instal·lacions i creació de nous espais de consulta. Com han destacat la directora territorial i l’alcalde de Morella “gràcies a les obres proposades es tenen en compte estes qüestions i es millora el servei per als professionals i pacients”. El pressupost de l’obra són 275.000 euros i es realitzarà en dos anualitats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.