fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Morella i Vilafranca recuperaran les SAMU 24 H

Morella i Vilafranca recuperaran les SAMU 24 H

En l鈥檃juntament de Morella ha tingut lloc una reuni贸 de l鈥檃lcalde de Vilafranca i Morella, Oscar Tena i Rhams茅s Ripoll茅s, amb els directors territorials de Presid猫ncia i Sanitat, Adolf Sanmart铆n i Azucena Mart铆, on s鈥檋a anunciat la recuperaci贸 de les dos SAMU 24h en les dos localitats, aix铆 com tamb茅 han visitat el centre de salut de Morella on s鈥檈xecutar脿 un projecte de millora de les instal路lacions.

La directora territorial de Sanitat, Azucena Mart铆 i el director territorial de Presid猫ncia, Adolf Sanmart铆n, han mantingut una reuni贸 amb l鈥檃lcalde de Vilafranca, Oscar Tena, l鈥檃lcalde de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s, i la regidora de Benestar Social, Mal煤 Blasco en l’Ajuntament de Morella.

En la reuni贸 s’han tractat les millores sanit脿ries per a la poblaci贸 que es produiran el pr貌xim any a Morella, com s贸n les millores en el Centre de Salut i la recuperaci贸 del servei de Samu 24 h a les dos poblacions. Cal recordar que este servei 茅s una reivindicaci贸 hist貌rica. Tots els representants municipals i de la Generalitat han volgut destacar 鈥渓a igualtat que ha de hi haver entre els ciutadans鈥 i 鈥渓es condicions i caracter铆stiques de les comarques d鈥檌nterior s鈥檋an de tenir en compte per prestar el servei sanitari i s鈥檋a de revertir quan abans en la millora de la manca d鈥檌nfraestructures鈥. El comprom铆s amb la SAMU 茅s ferm.

Des de la Generalitat s鈥檋a posat de manifest la voluntat pol铆tica de l鈥檃ctual govern, on deixant de banda les xifres de poblaci贸 es tindran en compte altres indicadors per a dotar de serveis als municipis. D鈥檃questa manera en els municipis d鈥檌nterior que sofreixen les dificultats de mobilitat degut a les deficients infraestructures vi脿ries i que els hospitals m茅s propers es troben a m茅s de 65 km com el cas de Morella i a m茅s de 95 km de Vilafranca, 茅s imprescindible el servei de SAMU 24 H. Aix铆 mateix, es tracta d鈥檜na poblaci贸 amb una taxa d鈥檈nvelliment superior a les de les grans ciutats. Per tant, la recuperaci贸 de la SAMU 24H per a totes dues poblacions es fonamental per a l鈥檃ccessibilitat en condicions d鈥檌gualtat als serveis sanitaris p煤blics per part dels ve茂ns i ve茂nes de la comarca dels Ports.

Millores en el centre de salut
La directora i el director territorial de Sanitat i Presid猫ncia, tamb茅 han visitat el centre de salut de Morella. Ja que el govern de la generalitat, despr茅s de les reunions mantingudes durant mesos amb els responsables municipals, s鈥檋a comprom猫s a realitzar les actuacions de millora del mateix. El centre de salut de Morella es troba ubicat en l鈥檈sgl猫sia de Sant Miquel, sent un projecte arquitect貌nic de la d猫cada dels 80 i un referent del seu moment com a 煤s del patrimoni. Ara b茅, des de fa gaireb茅 30 anys en estos moments necessita d鈥檃lgunes reformes per que fa a l鈥檃ccessibilitat, millora de les instal路lacions i creaci贸 de nous espais de consulta. Com han destacat la directora territorial i l鈥檃lcalde de Morella 鈥済r脿cies a les obres proposades es tenen en compte estes q眉estions i es millora el servei per als professionals i pacients鈥. El pressupost de l鈥檕bra s贸n 275.000 euros i es realitzar脿 en dos anualitats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.