fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Nius artificials per als falciots per lluitar contra el mosquit tigre a Benicarl贸

Nius artificials per als falciots per lluitar contra el mosquit tigre a Benicarl贸

La Regidoria de Medi Ambient, en col路laboraci贸 amb l’associaci贸 ecologista Apnal, ha rehabilitat espais per a la nidificaci贸 dels falciots. La superviv猫ncia d’aquestes aus 茅s vital per a la lluita contra plagues com la del mosquit tigre i altres insectes.

Des del passat mes de desembre, la Regidoria de Medi Ambient i l’associaci贸 ecologista Apnal treballen per donar soluci贸 a la nidificaci贸 d’una col貌nia de falciots a Benicarl贸 que, degut a unes obres de rehabilitaci贸 d’un edifici, s’havia posat en perill. En concret, ha estat a la pla莽a dels Telers que s’han instal路lat diversos nius artificials que serviran perqu猫 les aus, de tornada del continent afric脿, puguen nidificar en l’espai on ho han fet sempre, at茅s que s贸n ocells molt fidels al lloc de nidificaci贸.

Despr茅s de demanar el pertinent perm铆s als propietaris, s’han col路locat nius de dos tipus: uns elaborats a base de palets de fusta i suro recobert d’una pintura blanca no t貌xica, i uns altres de fusta. 芦En realitat -ha dit el regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno-, hem intentat imitar al m脿xim els espais que han utilitzat sempre els falciots perqu猫 no noten tant la difer猫ncia. Estarem pendents per vore com reaccionen禄. Per la seua banda, Quique Luque, en representaci贸 d’Apnal, ha assenyalat que 芦ens hem hagut d’avan莽ar una mica a les dates perqu猫, degut al canvi clim脿tic, els falciots ja no tardaran a tornar de l’脌frica i buscaran el seu lloc de nidificaci贸禄.

L’inter茅s en qu猫 els falciots nidifiquen a Benicarl贸 se centra b脿sicament en el fet que aquests ocells s贸n un element imprescindible en la lluita biol貌gica contra plagues com les del mosquit tigre. 芦Si aconseguim que els falciots es troben a gust en les noves cases tenim assegurats uns depredadors naturals del mosquit tigre禄, ha recalcat el regidor de Medi Ambient. 芦Hem d’aprofitar tots els instruments que ens d贸na la naturalesa per a lluitar contra les plagues d’insectes禄.

Per tal de assegurar la perviv猫ncia dels llocs de nidificaci贸, des d’Apnal s’ha demanat a l’Ajuntament una normativa municipal que establisca mesures correctores de car脿cter obligatori a l’hora de fer rehabilitacions d’edificis, en el sentit que si una reforma d’una casa afecta a un espai de nidificaci贸 d’aus protegides, els propietaris estiguen obligats a respectar aquells espais.

Benicarl贸 茅s el primer municipi on l’Ajuntament s’ha implicat a fons en la protecci贸 dels espais de nidificaci贸 dels falciots.

Leave a Reply

Your email address will not be published.