fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Nous controls policials per a l’煤s del cintur贸 a Borriana

Nous controls policials per a l’煤s del cintur贸 a Borriana

Es realitzar脿 una especial vigil脿ncia en els voltants dels centres escolars de la localitat.

La Policia Local de Borriana, en compliment de la seua programaci贸 anual de campanyes de vigil脿ncia i control del tr脿fic i la seguretat vi脿ria per a l’any 2018, dur脿 a terme des d’avui i fins al dia 7 d’octubre una Campanya Especial sobre 煤s del Cintur贸 de Seguretat i Sistemes de Retenci贸 Infantil (SRI), adherint-se a la campanya que en l’脿mbit nacional ha impulsat la Direcci贸 general de tr脿nsit.

L’煤s de sistemes de retenci贸 homologats, cintur贸 de seguretat i SRI s’ha anat demostrant com el sistema de seguretat vi脿ria m茅s senzill, rendible i efica莽, en tot tipus de vies i trajectes.

Encara que s’ha incrementat l’煤s del cintur贸 de seguretat, existeixen encara greus llacunes. A莽貌 茅s dif铆cilment comprensible si tenim en compte la relaci贸 entre la senzillesa d’煤s i la seua efic脿cia, ja que redueix a la meitat el risc de mort en cas d’accident. En els 煤ltims anys s’ha observat una tend猫ncia estable del 25% de v铆ctimes mortals en accident de tr脿nsit que no feien 煤s del cintur贸 o SRI respecte al total registrat.

Un dels objectius en l’脿mbit nacional de l’Estrat猫gia de Seguretat Vi脿ria 2011-2020 茅s “aconseguir que cap xiquet perda la vida per no anar correctament assegut en una cadira adequada per al seu pes i talla”. Per a莽貌, a m茅s, coincidint amb l’inici del curs escolar, es realitzar脿 una especial vigil脿ncia en els voltants dels centres escolars de la localitat.

La vigil脿ncia i aplicaci贸 de la llei pel que fa a l’煤s del cintur贸 i sistemes de retenci贸 s’ha consolidat com un dels m猫todes m茅s efectius per a mantenir i incrementar l’铆ndex d’煤s del cintur贸 entre els ocupants dels vehicles.

La Policia Local de Borriana recorda que els ocupants menors de 18 anys o l’al莽ada de la qual siga igual o inferior a 135 cm hauran d’ocupar els seients posteriors del vehicle, llevat que este no dispose de seients posteriors, que els seients posteriors es trobe ocupats per menors d’edat o que no siga possible la instal路laci贸 en els seients posteriors dels sistemes de retenci贸.

Esta campanya ser脿 duta a terme per efectius de la Unitat de Prevenci贸 de la Policia Local auxiliats pel Grup Operatiu de Seguretat i Resposta a les Emerg猫ncies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.