fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Nules atorga la insígnia d’or a Marisol González i a Marisol Ballester

Nules atorga la insígnia d’or a Marisol González i a Marisol Ballester

Es lliuren els premis del III Concurs de Relat Literari “8 de març: Dia Internacional de la Dona”.

Nules ha atorgat la insígnia d’or a dues dones representatives del municipi com a reconeixement a la seua trajectòria professional, de manera que les dones que han rebut este homenatge han sigut Marisol González Felip i Marisol Ballester Benito.

La primera és llicenciada en Filologia Valenciana per la Universitat de València i tot un referent a Nules del món de les lletres i la cultura. També ha sigut membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua durant quinze anys a més de secretària d’esta entitat; són nombroses les publicacions acadèmiques i didàctiques que ha fet al llarg de la seua trajectòria professional; una altra important faceta és la de poeta, de fet al cap de 18 anys va guanyar la seua primera Flor Natural als Jocs Florals Vila de Nules sent la primera dona que ho aconseguia després d’Anna Rebeca Mezquita; a més ha obtingut més de 30 premis de poesia i ha publicat més de 20 llibres de diferents temàtiques.

Marisol González ha sigut professora en diferents instituts on ha desenvolupat diversos càrrecs, és inspectora d’educació des del curs 2001/2002 i en l’actualitat està destinada en la Inspecció Territorial d’Educació de Castelló, és inspectora de la zona a la qual pertany Nules.

Per altra banda, Marisol Ballester Benito és llicenciada en Dret per la Universitat de València i té també el títol de Gestor Administratiu, és la primera dona de Nules a desenvolupar tasques de gestora en una època en la qual les dones començaven a fer-se un lloc en este sector laboral.

També és la primera dona a presidir el Consell Rector de la Caixa Rural Sant Josep de Nules, i la Cooperativa Agrícola Sant Josep. Avui dia en el Grupo Cooperativa Cajamar, integrat per Cajamar i 18 caixes rurals adherides, és

La única dona patrona i també en Intercoop Comercial Agropecuària és l’única dona que forma part del seu Consell com a tresorera. Però a més de tot açò, Marisol Ballester és membre des de fa més de 20 anys de l’Associació de Veïns de la Platja de Nules Mare de Déu del Carme, associació de la qual és presidenta des de l’any 2011.

“Es tracta d’una iniciativa que hem incorporat com a novetat a la programació de la Setmana de la Dona i a la qual volem donar continuïtat en les pròximes edicions”, explica el regidor d’Igualtat, Antonio Romero.

L’acte de concessió de la Insígnia d’Or ha comptat amb la presència de l’alcalde de Nules, David García, de diferents membres de la corporació municipal i d’altres associacions locals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.