fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Nules canvia la denominaci贸 de dos carrers del municipi

Nules canvia la denominaci贸 de dos carrers del municipi

El carrer S猫quia 茅s ara Escultor Esteve Edo i el carrer Rambleta s鈥檃nomena Doctor Jos茅 Jaime Can贸s.

L鈥檃juntament de Nules ha canviat la denominaci贸 de dos vies p煤bliques de la localitat, en concret aquest canvi correspon al carrer S猫quia que ara s鈥檃nomena Escultor Esteve Edo i al carrer Rambleta que es diu Doctor Jos茅 Jaime Can贸s.

Aquest reanomenament es va aprovar en la sessi贸 plen脿ria del passat mes de mar莽, 鈥渧ist que en l鈥檃ctualitat el nostre municipi no compta amb carrers o vies pendents d鈥檃ssignar nom es pel que hem canviat la denominaci贸 de dos carrers com s贸n S猫quia i Rambleta pel de dos persones que han aportat molt a Nules, cadasc煤 en la seua tasca professional鈥, explica l鈥檃lcalde de Nules, David Garc铆a.

L鈥檈scultor Jos茅 Esteve Edo, natural de Val猫ncia, ha sigut un dels m脿xims exponents de l鈥檈scultura valenciana de fet l鈥橝juntament de Val猫ncia el va anomenar fill predilecte i la Generalitat Valenciana li va atorgar la Distinci贸 de M猫rit Cultural. Les seues obres no sols ocupen espais p煤blics al carrer, sin贸 tamb茅 als museus com el Sant Pius V a Val猫ncia, el de Singer-Laren a Holanda, la Cam贸n Aznar de Saragossa o el Garibaldi-Brag de Portugal.

Per貌 la seua relaci贸 amb el seu mestre Enrique Giner va fer que quan es va projectar el Museu de Medallistica Enrique Giner f贸ra un dels escultors que primer va expressar el seu desig que la seua obra estiguera a Nules, 鈥渁 la pla莽a del museu est脿 instal路lada la seua obra Ni帽a de las coletas, Premi Nacional d鈥橢scultura de 1968 i moltes altres escultures; tamb茅 es troba al nostre municipi la Piedad, que presideix el cementeri nou; San Jos茅 con el Ni帽o i La Sang, que ix en process贸 pels nostres carrers a Setmana Santa i que es troba a l鈥檈sgl茅sia de la Inmaculada. Creiem que les donacions fetes a Nules, que formen part del patrimoni local, deuen tindre un reconeixement per la qual cosa hem pensat en el seu nom per a anomenar l鈥檃ntic carrer S猫quia鈥, comenta l鈥檃lcalde de Nules.

Per altra banda, Jos茅 Jaime Can贸s 茅s un reconegut metge fill de Nules que en la seua traject貌ria professional s鈥檋a dedicat a ajudar desinteressadament a molts ve茂ns de la localitat 鈥渃al destacar, de manera especial, el seu factor hum脿 i la seua implicaci贸 en l鈥檃juda no sols als malalts si no tamb茅 a qualsevol persona desfavorida. 脡s una persona compromesa que forma part de diferents institucions educatives, sanit脿ries i socials d鈥櫭爉bit nacional, provincial i, com no, local. Davant a莽貌, hem considerat que el carrer Rambleta devia canviar-se i reanomenar-lo Doctor Jos茅 Jaime Can贸s, una persona il路lustre i molt estimada pels ve茂ns de Nules鈥, matisa David Garc铆a.

Leave a Reply

Your email address will not be published.