fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Nules compta amb un servei meteorològic propi

Nules compta amb un servei meteorològic propi

Es vol aprofitar esta estació per a documentar els estudis sobre la climatologia relacionada amb la clemenules.

Nules compta amb un servei meteorològic propi gràcies a la instal·lació d’una estació meteorològica en la localitat que està a disposició de tota la ciutadania, de manera que tota l’informació a temps reial relacionada amb l’oratge es pot trobar a la web municipal www.nules.es

“Es tracta d’un servei que pot tindre molta utilitat per al conjunt de la població i que s’ha posat en marxa al traslladar-nos l’Associació Local de Llauradors el seu interés a tindre registres meteorològics locals i no d’estacions instal·lades a altres localitats. De fet, a banda de saber amb exactitud l’oratge que hi ha a Nules, els ciutadans poden sol·licitar informes professionals a l’ajuntament de manera gratuïta per a reclamar qualsevol dany a les asseguradores en el cas que es registre algun episodi sever que haja afectat al municipi”, explica el regidor d’Agricultura, César Estañol.

A més, des de la regidoria d’Agricultura s’assenyala que davant la climatologia que presenta el terme municipal de Nules faran servir este servei per als estudis que s’estan realitzant per a sol·licitar la Denominació d’Origen de la clemenules, “la climatologia és una de les particularitats que fa que la clemenules que es cultiva en esta zona siga diferent”.

Este servei està enfocat per un costat a la ciutadania mitjançant la web meteorològica on, a banda de consultar en temps real totes les dades arreplegades per l’estació meteorològica com pluja, vent, temperatura, humitat, pressió, acumulats mensuals i anuals, també hi ha una previsió meteorològica detallada dels pròxims dies. Esta web inclou també un apartat amb les dades històriques arreplegades per l’estació, així com un blog de temes meteorològics i mediambientals. La manera d’accedir a esta web és a través la pàgina municipal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.