fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Nules compta amb un servei meteorol貌gic propi

Nules compta amb un servei meteorol貌gic propi

Es vol aprofitar esta estaci贸 per a documentar els estudis sobre la climatologia relacionada amb la clemenules.

Nules compta amb un servei meteorol貌gic propi gr脿cies a la instal路laci贸 d’una estaci贸 meteorol貌gica en la localitat que est脿 a disposici贸 de tota la ciutadania, de manera que tota l’informaci贸 a temps reial relacionada amb l’oratge es pot trobar a la web municipal www.nules.es

“Es tracta d’un servei que pot tindre molta utilitat per al conjunt de la poblaci贸 i que s’ha posat en marxa al traslladar-nos l’Associaci贸 Local de Llauradors el seu inter茅s a tindre registres meteorol貌gics locals i no d’estacions instal路lades a altres localitats. De fet, a banda de saber amb exactitud l’oratge que hi ha a Nules, els ciutadans poden sol路licitar informes professionals a l’ajuntament de manera gratu茂ta per a reclamar qualsevol dany a les asseguradores en el cas que es registre algun episodi sever que haja afectat al municipi”, explica el regidor d’Agricultura, C茅sar Esta帽ol.

A m茅s, des de la regidoria d’Agricultura s’assenyala que davant la climatologia que presenta el terme municipal de Nules faran servir este servei per als estudis que s’estan realitzant per a sol路licitar la Denominaci贸 d’Origen de la clemenules, “la climatologia 茅s una de les particularitats que fa que la clemenules que es cultiva en esta zona siga diferent”.

Este servei est脿 enfocat per un costat a la ciutadania mitjan莽ant la web meteorol貌gica on, a banda de consultar en temps real totes les dades arreplegades per l’estaci贸 meteorol貌gica com pluja, vent, temperatura, humitat, pressi贸, acumulats mensuals i anuals, tamb茅 hi ha una previsi贸 meteorol貌gica detallada dels pr貌xims dies. Esta web inclou tamb茅 un apartat amb les dades hist貌riques arreplegades per l’estaci贸, aix铆 com un blog de temes meteorol貌gics i mediambientals. La manera d’accedir a esta web 茅s a trav茅s la p脿gina municipal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.