Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Nules demana amb una declaració institucional la defensa i regeneració de les platges

Nules demana amb una declaració institucional la defensa i regeneració de les platges

El Ple aprova sol·licitar l’adhesió al Pla Edificant per a fer millores a l’IES Gilabert de Centelles, CEIP Nou Pedro Alcázar i Centre FPA.

El Ple de l’Ajuntament de Nules ha aprovat una Declaració Institucional que sol·licita a Costes la defensa i la regeneració de les Platges de Nules, “és una problemàtica que no sols afecta Nules també la resta de platges de la zona sud de la província que va des del port de Borriana fins al port de Sagunt. Nules s’està quedant sense platja i exigim inversions i actuacions urgents i una planificació per al conjunt del litoral sud de la província de Castelló. En este tema tots els grups municipals estem treballant en la mateixa línia”, explica l’alcalde de Nules, David García.

Per altra banda el Ple, celebrat dijous, també ha aprovat sol·licitar a la Conselleria d’Educació l’adhesió al Pla Edificant per a portar a terme actuacions de millora en diferents centres educatius de la població com ara l’IES Gilabert de Centelles, el CEIP Nou Pedro Alcázar i el Centre de Formació de Persones Adultes (FPA) de Nules. A més, també s’ha acceptat la proposta de delegació de competències de la Conselleria d’Educació en l’Ajuntament per a realitzar els tràmits corresponents per a dur a terme les obres de millora del CEIP Cervantes per un import de 563.908,18 emmarcades en el Pla Edificant.

“Davant les necessitats existents en els centres educatius de la nostra localitat ens vàrem adherir el passat any al Pla Edificant que la Conselleria d’Educació ha posat en marxa per a la reforma i millora dels col·legis públics de la Comunitat Valenciana. Totes les actuacions aprovades estaran subvencionades al cent per cent per la Conselleria i està previst que s’executen al llarg dels anys 2019 i 2020; per tant, gràcies a esta iniciativa es podran millorar les instal·lacions educatives de Nules”, matisa García.

Un altre punt important que s’ha aprovat en esta sessió plenària ha sigut el Pla Econòmic i Financer de l’Ajuntament de Nules per a les anualitats 2019 i 2020, “es tracta d’un document molt important perquè l’Ajuntament complica les seues obligacions amb Hisenda que ha tingut el suport dels grups municipals Més Nules i PP, i l’abstenció del PSOE, que ens ha permés la seua aprovació”, apunta l’alcalde de Nules.

També s’ha aprovat la modificació del Conveni Col·lectiu de Personal Laboral i l’Acord de Funcionaris de l’Ajuntament de Nules en el qual es preveuen primes per a la jubilació anticipada dels llocs públics, incloent-hi el col·lectiu de la Policia Local.

L’Ajuntament de Nules s’ha compromés a prendre mesures contra el canvi climàtic; s’ha donat suport a una proposta de l’Associació Local de Llauradors de Nules per a mostrar la seua repulsa al fet que els llauradors tornen a ser moneda de canvi en l’acord comercial entre la Unió Europea i Mercosur, i demanen al Govern central que no ratifique este acord comercial per ser perjudicial per a la citricultura.

A més s’ha aprovat una declaració institucional que demana al Ministeri de l’Interior la inclusió de la remodelació de la caserna de la Guàrdia Civil en els pressuposts de l’any 2020, “es tracta d’una moció de Centrats en Nules a la qual s’han adherit la resta de grups municipals”, comenta David García.

Leave a Reply

Your email address will not be published.