fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Nules destinar脿 15.000 euros a la restauraci贸 de l’apostolat de Perell贸 de la Cruz

Nules destinar脿 15.000 euros a la restauraci贸 de l’apostolat de Perell贸 de la Cruz

La finalitat d’esta actuaci贸 茅s traslladar esta obra a l’esgl茅sia de la Immaculada.

L’Ajuntament de Nules destinar脿 15.000 euros a la restauraci贸 de l’obra anomenada “Apostolat” de Vicente Perell贸 de la Cruz, es tracta d’un retaule que est脿 format per tres peces: la central, que es troba al Museu Catedralici de Sogorb, i dues de laterals, que estan al Museu d’Hist貌ria de Nules en un estat de deteriorament molt important. Esta obra va ser realitzada l’any 1963 i llegada a la localitat de Nules l’any 2004, “la finalitat d’esta actuaci贸 茅s traslladar de manera definitiva esta obra a l’esgl茅sia de la Immaculada en car脿cter de dep貌sit on s’exposar脿 adequadament”, comenta el regidor de Museus, Antonio Romero.

A m茅s, hi haur脿 m茅s obres que tamb茅 es traslladaran a l’esgl茅sia de la Immaculada, totes estes procedents del Museu Catedralici de Sogorb, com ara “Adoraci贸n a los Reyes”, i “Virgen con el Ni帽o y San Juan” de Ramon Mateu; i “Ofrenda”, “Todo est谩 consumado” i “En tus manos encomiendo tu esp铆ritu” de Vicente Perell贸 de la Cruz on s’exposaran i conservaran perqu猫 feligresos i visitants puguen gaudir d’estes obres. Totes estes peces formen part del llegat d’estos artistes al Museu de Medall铆stica Enrique Giner que en l’actualitat es troben en dep貌sit temporal al Museu Catedralici de Sogorb.

Vicente Perell贸 de la Cruz 茅s un escultor contemporani que es pot considerar un dels m脿xims exponents de l’escultura expressionista m茅s destacats de la nostra 猫poca. Va donar al Museu de Medall铆stica Enrique Giner la pr脿ctica totalitat de la seua obra, de manera que amb este llegat el museu es converteix en un referent de l’escultura valenciana del segle XX.

Leave a Reply

Your email address will not be published.