fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Nules posa en marxa un projecte d’horts inclusius

Nules posa en marxa un projecte d’horts inclusius

L’Ajuntament cedeix uns terrenys a Creu Roja Nules.

L’Ajuntament de Nules ha cedit uns terrenys a l’Assemblea Local de Creu Roja de Nules per a posar en marxa un projecte d’horts inclusius amb els quals s’ofereix la possibilitat de cultivar gratu茂tament en parcel路les dotades de les instal路lacions corresponents.

En el dia d’avui s’ha donat a con茅ixer este projecte, en concret els responsables d’esta iniciativa el president de Creu Roja Nules, Vicente Nebot; el vicepresident local del Pla de Medi Ambient de Creu Roja Nules, Ram贸n Saborit; i la responsable provincial del Pla de Medi Ambient de Creu Roja Castell贸, Cristina Barreda, han explicat a l’alcalde de Nules, David Garc铆a, i als regidors presents els objectius i accions principals que es duran a terme.

Davant d’aix貌 l’alcalde de Nules, David Garc铆a, ha mostrat la seua satisfacci贸 a poder col路laborar en este projecte “la cessi贸 d’estos terrenys ha tingut el suport un脿nime de tots els grups municipals, a m茅s hem dotat els terrenys de les estructures necess脿ries per a posar en marxa este projecte”.

Aquest projecte busca fomentar l’obtenci贸 d’aliments frescos, l’adquisici贸 de nocions sobre agricultura ecol貌gica i la integraci贸 de pautes d’alimentaci贸 saludable. “Els horts que s’ofereixen busquen tamb茅 una funci贸 social en afavorir la integraci贸 de persones tant en situaci贸 desfavorida com en risc d’exclusi贸 o amb diversitat funcional”, comenta el president de l’agrupaci贸 local de Creu Roja, Vicente Nebot. Per altra banda, ofereix la possibilitat de realitzar activitats educatives de car脿cter pr脿ctic amb les escoles locals.

“Amb aquest projecte ens volem dirigir a fam铆lies i persones individuals en situaci贸 de vulnerabilitat, a persones amb diversitat funcional, a voluntaris del Banc d’Aliments de Creu Roja i al professorat i alumnat dels centres educatius de Nules”, matisa Ram贸n Saborit, vicepresident local del Pla de Medi Ambient de Creu Roja Nules.

El terreny t茅 una extensi贸 de 148 m2 dotat de reg amb estructures adaptades per a persones amb diversitat funcional. Els participants en aquest projecte tenen al seu abast parcel路les de terra de 90 m2, un espai cobert per a aula taller, formaci贸 i assessorament en agricultura ecol貌gica, autoabastiment d’aliments vegetals i un recurs per a projectes educatius.

Els interessats a formar part d’aquest projecte poden sol路licitar-ho a Creu Roja de Nules.

Leave a Reply

Your email address will not be published.