fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Nules posa en marxa una ter脿pia assistida amb gossos per a persones amb alzheimer

Nules posa en marxa una ter脿pia assistida amb gossos per a persones amb alzheimer

Aquesta activitat 茅s la primera vegada que es realitza al municipi

Les persones majors del Centre Respira Fundaci贸 Alzheimer Salom茅 Moliner de Nules han participat per primera vegada d’una sessi贸 de ter脿pia assistida amb gossos. Es tracta d’una activitat nova per aquest col路lectiu que t茅 una finalitat social, principalment, i que utilitza la metodologia anomenada “paragility” que naix de l’adaptaci贸 de l’esport de l’agility per a persones que presenten alguna discapacitat f铆sica o mental.

L’esmentada ter脿pia assistida ha sigut impartida per Elisenda Mir, encarregada del projecte “Creuant Mirades” en el qual s’utilitza el can铆 com a facilitador social davant l’Alzheimer.

El regidor de sanitat i del major, Antonio Romero, assenyala que “aquestes ter脿pies s贸n molt beneficioses per als usuaris, donat que l’est铆mul, en aquest cas del gos o la gossa, fa que se’ls activen les emocions o els records, de manera que aix铆 es treballa la mem貌ria”.

Mitjan莽ant aquesta activitat es millora la relaci贸 de grup i individual, el que fa que les persones tinguen m茅s consci猫ncia de grup; canvia l’estat an铆mic a positiu, ja que en participar d’aquestes sessions tenen la possibilitat de mostrar els seus coneixements i domini de l’animal a altres persones; a m茅s es treballa molt l’estimulaci贸, ja que l’usuari fa un gran esfor莽 al llarg de les diferents sessions per a guiar correctament l’animal, memoritzar el circuit i realitzar-lo correctament.

“El m茅s important 茅s el sentiment d’orgull i de satisfacci贸 dels usuaris al veure que s贸n capa莽os d’ensenyar al gos o gossa i realitzar correctament el circuit marcat. Les ter脿pies assistides amb animals s贸n intervencions en els que un animal s’incorpora com a part integral del proc茅s del tractament amb l’objectiu de promoure la millora en les funcions f铆siques, psicosocials i cognitives de les persones amb aquesta malaltia”, matisa Antonio Romero.

Leave a Reply

Your email address will not be published.