fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Nules promociona com a ciutat saludable l’activitat f铆sica de les persones grans

Nules promociona com a ciutat saludable l’activitat f铆sica de les persones grans

Porta a terme el primer projecte com a poblaci贸 adherida a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables.

Nules ha portat a terme en els 煤ltims mesos el primer projecte com a poblaci贸 adherida a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables amb diferents activitats que han estat enfocades a la promoci贸 de l’activitat f铆sica amb prescripci贸 m猫dica entre les persones majors de la localitat.

De fet, este projecte s’ha desenvolupat mitjan莽ant el conveni entre el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social i la Federaci贸 Espanyola de Municipis i Prov铆ncies (FEMP) per a la Potenciaci贸 de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables i la Implementaci贸 Local de l’Estrat猫gia de Promoci贸 de la Salut i Prevenci贸 que ha concedit a l’Ajuntament de Nules una ajuda per un import de 1.639 euros.

Aix铆 doncs, un centenar de persones s’han beneficiat d’este projecte, “han sigut 101 persones les que han participat d’esta iniciativa que va dirigida a la poblaci贸 m茅s grans de 50 anys que per prescripci贸 m猫dica necessiten realitzar activitats terap猫utiques relacionades amb l’activitat f铆sica per a millorar la seua capacitat i prevenir problemes associats al senderisme”, explica el regidor de Sanitat, Antonio Romero.

Les activitats que s’han realitzat han sigut tai-txi en la que han participat un total de 20 persones, 18 dones i 2 homes, d’entre 65 i 78 anys; Aquasalus amb 36 usuaris, 30 dones i 6 homes, en una edat mitjana de 67 anys; i l’altra activitat ha sigut Tonificaci贸 que ha comptat amb 45 participants dels quals 37 eren dones i 8 homes.

Des de la regidoria de Sanitat s’assenyala que tant els objectius de la prescripci贸 d’activitat f铆sica feta en Atenci贸 Prim脿ria i els de participaci贸 s’ha aconseguit, “el 70% dels prescrits han acudit a informar-se sobre el funcionament dels tallers i el 100% dels participants han finalitzat les activitats”, matisa Romero.

En el desenvolupament del projecte han intervingut a m茅s de la regidoria de Sanitat, la regidoria d’Esports, el Centre de Salut de Nules i Salut P煤blica de Castell贸 donat que estes dos 煤ltimes entitats han sigut les encarregades de realitzar les prescripcions m猫diques a les persones que han participat en el programa.

“Estem ja treballant en una nova edici贸 que es posar脿 en marxa despr茅s de les vacances de Nadal, per este motiu hem iniciat contactes amb diferents col路lectius i associacions locals perqu猫 col路laboren en este projecte”, conclou el regidor de Sanitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.