fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Nules promociona com a ciutat saludable l’activitat física de les persones grans

Nules promociona com a ciutat saludable l’activitat física de les persones grans

Porta a terme el primer projecte com a població adherida a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables.

Nules ha portat a terme en els últims mesos el primer projecte com a població adherida a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables amb diferents activitats que han estat enfocades a la promoció de l’activitat física amb prescripció mèdica entre les persones majors de la localitat.

De fet, este projecte s’ha desenvolupat mitjançant el conveni entre el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per a la Potenciació de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables i la Implementació Local de l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció que ha concedit a l’Ajuntament de Nules una ajuda per un import de 1.639 euros.

Així doncs, un centenar de persones s’han beneficiat d’este projecte, “han sigut 101 persones les que han participat d’esta iniciativa que va dirigida a la població més grans de 50 anys que per prescripció mèdica necessiten realitzar activitats terapèutiques relacionades amb l’activitat física per a millorar la seua capacitat i prevenir problemes associats al senderisme”, explica el regidor de Sanitat, Antonio Romero.

Les activitats que s’han realitzat han sigut tai-txi en la que han participat un total de 20 persones, 18 dones i 2 homes, d’entre 65 i 78 anys; Aquasalus amb 36 usuaris, 30 dones i 6 homes, en una edat mitjana de 67 anys; i l’altra activitat ha sigut Tonificació que ha comptat amb 45 participants dels quals 37 eren dones i 8 homes.

Des de la regidoria de Sanitat s’assenyala que tant els objectius de la prescripció d’activitat física feta en Atenció Primària i els de participació s’ha aconseguit, “el 70% dels prescrits han acudit a informar-se sobre el funcionament dels tallers i el 100% dels participants han finalitzat les activitats”, matisa Romero.

En el desenvolupament del projecte han intervingut a més de la regidoria de Sanitat, la regidoria d’Esports, el Centre de Salut de Nules i Salut Pública de Castelló donat que estes dos últimes entitats han sigut les encarregades de realitzar les prescripcions mèdiques a les persones que han participat en el programa.

“Estem ja treballant en una nova edició que es posarà en marxa després de les vacances de Nadal, per este motiu hem iniciat contactes amb diferents col·lectius i associacions locals perquè col·laboren en este projecte”, conclou el regidor de Sanitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.