fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Nules realitza actuacions de millora en la vila romana del benicat贸

Nules realitza actuacions de millora en la vila romana del benicat贸

S’habilita una parcel路la per a destinar-la a aparcament per als visitants.

L’Ajuntament de Nules ha dut a terme diverses actuacions de millora en el recinte de la vila romana del Benicat贸, en concret s’ha renovat el clos i la porta d’acc茅s, “el marge de la vila romana es trobava en molt mal estat, ja que feia molts anys que no es tocava per la qual cosa presentava un estat de degradaci贸 molt important. Amb estes actuacions volem salvaguardar el nostre patrimoni i com no posar-lo en valor”, comenta el regidor d’Obres i Serveis, Adri谩n Sorribes.

A m茅s, tamb茅 s’ha condicionat una parcel路la ubicada al costat de la vila romana del Benicat贸 per a destinar-la a aparcament i facilitar aix铆 els despla莽aments als visitants. Cal recordar que a este jaciment es realitzen nombroses visites did脿ctiques al llarg de l’any per part d’alumnes i professors de diferents centres educatius tant de prim脿ria, secund脿ria, batxillerat com universitaris.

Aix铆 doncs, El Cronista de la Vila, Vicent Felip Sempere, 茅s l’encarregat de dur a terme estes visites did脿ctiques, que a m茅s estan obertes a qualsevol p煤blic interessat.

El principal objectiu d’estes visites guiades 茅s ensenyar la riquesa que hi ha al terme municipal de Nules pel que fa a patrimoni hist貌ric natural, a la vegada que es pret茅n involucrar-los en el respecte al medi ambient i en apreciar les arrels.

Va ser als anys 90 quan es van realitzar les principals actuacions de restauraci贸 per a adequar la vila romana a les visites de p煤bliques amb la materialitzaci贸 d’un projecte arquitect貌nic de consolidaci贸 de fonaments, murs, paviments i estructures constructives.

Leave a Reply

Your email address will not be published.