fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Nules s’adherir脿 a partir del pr貌xim any al fons valenci脿 per la solidaritat

Nules s’adherir脿 a partir del pr貌xim any al fons valenci脿 per la solidaritat

Inaugura una exposici贸 al departament de serveis socials i treballa amb cinc grups de prim脿ria.

El Fons Valenci脿 per la Solidaritat ha encetat a Nules la promoci贸 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, 17 metes per tal d’erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per tothom abans del 2030. Per aix貌, s’ha inaugurat una exposici贸 al departament de serveis socials a la qual van assistir David Garc铆a, alcalde de Nules; Rosa Ventura, regidora de Serveis Socials i 脕lvaro Escorihuela, vocal de la Junta Executiva del Fons Valenci脿 per la Solidaritat i regidor a Vila-real. La regidora de Serveis Socials, Rosa Ventura, comenta que “Nules ja t茅 el comprom铆s d’adherir-se a la resta d’ajuntaments que formen part d’esta entitat i contribuir en el desenvolupament de pa茂sos pobres, en la sensibilitzaci贸 de la ciutadania i finan莽ant propostes que ajuden a erradicar la pobresa”.

L’exposici贸 romandr脿 oberta fins a l’11 d’octubre i es completa amb les activitats que els t猫cnics del Fons han desenvolupat en cinc grups de prim脿ria de diferents centres escolars de la ciutat referits a l’objectiu 11 sobre ciutats i comunitats sostenibles, amb una activitat pr脿ctica que promou la reflexi贸 en grup de l’alumnat i la proposta d’accions concretes a escala individual, escolar i municipal a favor de la sostenibilitat amb una posada en com煤 final.

Com explica la presidenta del Fons, Xelo Angulo, “volem traslladar la realitat, les relacions amb el Nord, aix铆 com apropar els ODS i difondre els projectes de cooperaci贸 que desenvolupa el Fons”.

La campanya, que va estar dilluns i dimarts a Betx铆, est脿 subvencionada per la Diputaci贸 de Castell贸 i passar脿 per 15 municipis. L’exposici贸 explica qu猫 茅s el Fons, els objectius, les l铆nies de treball i com formar-hi part, a m茅s de fer refer猫ncia als ODS emfasitzant aquells sobre els quals incideix directament la tasca del Fons. L’exposici贸 informa sobre la import脿ncia de la cooperaci贸 descentralitzada municipalista; sensibilitza la inf脿ncia i joventut de la necessitat de cooperar per a aconseguir un m贸n m茅s just i sostenible;

Des de fa 25 anys, el Fons Valenci脿 per la Solidaritat treballa directament amb els municipis la cooperaci贸 al desenvolupament la qual cosa suposa la implicaci贸 directa dels socis en totes les fases del programa. L’entitat associa m茅s de 100 ajuntaments i 9 Mancomunitats amb l’objectiu de traure rendiment als esfor莽os de les entitats locals en mat猫ria de cooperaci贸 internacional al desenvolupament, educaci贸 al desenvolupament i la ciutadania global i atenci贸 en emerg猫ncies i acci贸 humanit脿ria, en l铆nia amb els principis de la Declaraci贸 de Par铆s, i els Plans Directors dels principals donants tant nacionals com internacionals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.