fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda aconsegueix la inserció sociolaboral de 75 persones majors de 45 anys

Onda aconsegueix la inserció sociolaboral de 75 persones majors de 45 anys

El pla T’acompanyem ha oferit, entre altres, un servei d’alfabetització digital a este tipus d’usuaris atorgant-los eines per a la seua cerca activa d’ocupació.

L’Ajuntament d’Onda ha finalitzat el programa per a la inserció sociolaboral de persones majors de 45 anys ‘T’acompanyem’ amb un resultat positiu, ja en l’actualitat, de 75 dels usuaris. El consistori ha format a este col·lectiu de persones també en Alfabetització digital, donant les eines informàtiques i tecnològiques necessàries en la cerca activa d’ocupació. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, assegura que “des de l’àrea de Política Social, que dirigeix la tinent d’alcalde Mari Carmen Aguilella, s’ha arribat a 179 persones que s’han beneficiat del programa, amb un percentatge d’èxit immediat molt elevat. No obstant això, pensem que esta xifra pot anar en augment, ja que s’han atorgat estes eines a la resta i poden recollir els fruits més endavant. Amb este programa vam demostrar la voluntat de l’equip de continuar treballant perquè tothom pot tindre les seues oportunitats a Onda. No volem deixar a ningú en el camí d’avanç que hem iniciat en aquesta legislatura”.

El programa ha realitzat la seua clausura hui amb el lliurament de diplomes. Durant el programa, un dels temes que han desenvolupat en esta formació és el de ‘Processadors de text’, on han aprés a realitzar textos, donar-los forma i les característiques bàsiques dels documents habituals en el procés de cerca de treball, com poden ser el currículum o la carta de presentació. D’altra banda, s’ha impartit el ‘Mòdul de correu electrònic’ per a aprendre a redactar un email, i finalment se’ls ha atorgat ‘Eines per a la cerca activa en portals de treball online’, amb les quals aprenen a donar-se d’alta i inscriure’s en les ofertes que estan publicades. A més, han realitzat tallers en altres continguts que han contribuït a col·laborar en la formació integral dels usuaris i finalment els han ajudat en el procés de millora d’habilitats sociolaborals per a trobar treball. Cal recordar que este programa s’ha impulsat amb una subvenció de laConselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de fons socials europeus, de 147.762 euros per a itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social que es destina, majoritàriament a les despeses de personal que assessora els beneficiaris en el procés.

Així, Huguet ha conclòs dient que “oferir estos recursos formatius a la ciutadania, de forma gratuïta i assegurar-se que les empreses es beneficiaran d’estos, és una de les apostes del consistori, que continua treballant en esta línia sent conseqüent amb les necessitats de la població.

Leave a Reply

Your email address will not be published.