fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Onda aconsegueix la inserci贸 sociolaboral de 75 persones majors de 45 anys

Onda aconsegueix la inserci贸 sociolaboral de 75 persones majors de 45 anys

El pla T鈥檃companyem ha oferit, entre altres, un servei d’alfabetitzaci贸 digital a este tipus d’usuaris atorgant-los eines per a la seua cerca activa d’ocupaci贸.

L’Ajuntament d’Onda ha finalitzat el programa per a la inserci贸 sociolaboral de persones majors de 45 anys 鈥楾鈥檃companyem鈥 amb un resultat positiu, ja en l’actualitat, de 75 dels usuaris. El consistori ha format a este col路lectiu de persones tamb茅 en Alfabetitzaci贸 digital, donant les eines inform脿tiques i tecnol貌giques necess脿ries en la cerca activa d’ocupaci贸. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, assegura que 鈥渄es de l’脿rea de Pol铆tica Social, que dirigeix la tinent d’alcalde Mari Carmen Aguilella, s’ha arribat a 179 persones que s’han beneficiat del programa, amb un percentatge d’猫xit immediat molt elevat. No obstant aix貌, pensem que esta xifra pot anar en augment, ja que s’han atorgat estes eines a la resta i poden recollir els fruits m茅s endavant. Amb este programa vam demostrar la voluntat de l’equip de continuar treballant perqu猫 tothom pot tindre les seues oportunitats a Onda. No volem deixar a ning煤 en el cam铆 d’avan莽 que hem iniciat en aquesta legislatura鈥.

El programa ha realitzat la seua clausura hui amb el lliurament de diplomes. Durant el programa, un dels temes que han desenvolupat en esta formaci贸 茅s el de 鈥楶rocessadors de text鈥, on han apr茅s a realitzar textos, donar-los forma i les caracter铆stiques b脿siques dels documents habituals en el proc茅s de cerca de treball, com poden ser el curr铆culum o la carta de presentaci贸. D’altra banda, s’ha impartit el 鈥楳貌dul de correu electr貌nic鈥 per a aprendre a redactar un email, i finalment se’ls ha atorgat 鈥楨ines per a la cerca activa en portals de treball online鈥, amb les quals aprenen a donar-se d’alta i inscriure’s en les ofertes que estan publicades. A m茅s, han realitzat tallers en altres continguts que han contribu茂t a col路laborar en la formaci贸 integral dels usuaris i finalment els han ajudat en el proc茅s de millora d’habilitats sociolaborals per a trobar treball. Cal recordar que este programa s’ha impulsat amb una subvenci贸 de laConselleria d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusives, a trav茅s de fons socials europeus, de 147.762 euros per a itineraris integrats per a la inserci贸 sociolaboral de persones en situaci贸 o risc d’exclusi贸 social que es destina, majorit脿riament a les despeses de personal que assessora els beneficiaris en el proc茅s.

Aix铆, Huguet ha concl貌s dient que 鈥渙ferir estos recursos formatius a la ciutadania, de forma gratu茂ta i assegurar-se que les empreses es beneficiaran d’estos, 茅s una de les apostes del consistori, que continua treballant en esta l铆nia sent conseq眉ent amb les necessitats de la poblaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.