Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda aposta per un sistema intel·ligent d’informació geogràfica per a millorar la gestió municipal

Onda aposta per un sistema intel·ligent d’informació geogràfica per a millorar la gestió municipal

L’Ajuntament presenta el seu nou projecte tecnològic per a consolidar-se com smart city i guanyar eficàcia en el servei ciutadà.

L’Ajuntament d’Onda aposta per un sistema d’informació geogràfica corporatiu per a facilitar la gestió interna municipal. Esta eina, que utilitza la Infraestructura de Dades Espacials (IDE), conjumina de manera interactiva tota la informació cartogràfica d’un municipi representada en una aplicació digital, a fi de facilitar les gestions i oferir informació útil tant als tècnics municipals de les diferents àrees com als ciutadans.

En el fòrum de les 15es Jornades Internacionals gvSIG, el regidor de Joventut, Innovació i Biblioteques, Vicent Bou, al costat de la representant de la UTE Pavapark-*Nunsys que ha desenvolupat el projecte, Silvia Marzal, han estat els encarregats d’exposar esta nova iniciativa intel·ligent de l’Ajuntament d’Onda per a consolidar-se com smart city. Durant la seua intervenció, Bou, ha destacat que “volem situar a la nostra ciutat en l’avantguarda de l’ús de tecnologies per a millorar el dia a dia dels ciutadans d’Onda”.

El projecte IDE de l’Ajuntament d’Onda consta d’un mapa base de la ciutat d’Onda que conté dades de totes les àrees del consistori en diferents capes. Estes capes es podran seleccionar per a creuar dades i així agilitar el procés de cerca i obtenció d’informació, oferint un ràpid i millor servei al ciutadà.

Bou ha explicat que esta eina serà de gran utilitat per als tècnics del consistori amb la qual es pretén “guanyar eficàcia i oferir un millor servei als veïns”. Este sistema cartogràfic serà de gran utilitat, per exemple, per a l’Àrea d’Urbanisme, ja que permetrà veure a cop de clic les llicències d’obres, la localització de preses de llum, zones verdes i d’aparcament, entre altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.