fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda aprova una ordenança municipal per a millorar l’accessibilitat en espais públics i privats

Onda aprova una ordenança municipal per a millorar l’accessibilitat en espais públics i privats

L’Ajuntament d’Onda, ha aprovat l’ordenança d’accessibilitat en les infraestructures i espais públics, en l’edificació d’ús privat i condicions d’accessibilitat a la informació i comunicació en el municipi.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha recordat que l’objectiu principal d’aquesta ordenança és garantir a totes les persones l’accés i la utilització no discriminatòria, independent i segura dels espais públics urbanitzats del municipi, així com dels mitjans de transport, les tecnologies, els productes i els serveis de comunicació de competència municipal, fent efectiva la igualtat d’oportunitats i l’accessibilitat universal. “D’aquesta manera, l’Ajuntament transforma Onda en una ciutat més oberta, amable, inclusiva i accessible, on totes les persones sense excepció poden participar en la vida diària”, ha afirmat Huguet.

Així mateix, l’alcalde ha aprofitat l’oportunitat per a lloar la “política constructiva” que ha realitzat Onda Sí Se Puede, en proposar la redacció d’aquesta ordenança, i ha destacat “l’ampli consens i el debat enriquidor que ha suscitat la posada en marxa d’aquesta mesura”. En aquest sentit, Huguet ha afirmat que, “com sempre, considerem fonamental l’opinió dels altres i per això hem tornat a oferir l’oportunitat a tota la ciutadania d’aportar les seves idees”. D’aquesta manera, l’equip de govern va oferir l’esborrany als diferents partits polítics perquè oferiren les seves aportacions, alhora que es va consultar als tècnics municipals de les diferents àrees implicades, com Urbanisme o Política Social, i es va exposar a les associacions, “els qui han sigut imprescindibles per a poder conèixer de primera mà les necessitats de tots els col·lectius, a través de les diverses reunions incloses en el Consell Municipal de la Discapacitat”.

Aquesta normativa s’aplicarà a projectes, construccions, reformes d’espais públics, escales o mobiliari urbà en general, ja els realitze la mateixa administració pública o un particular. També permetrà fer accessibles els projectes de nova execució, a més de facilitar les futures ampliacions i reformes en aquelles infraestructures ja existents.

Per la seva banda, el portaveu d’Onda Sí Se Puede, Manuel Escrig, s’ha mostrat molt content per l’aprovació d’aquesta ordenança que ha tingut “un procés participatiu sense precedents”. De la mateixa manera, ha agraït a l’equip de govern el compliment dels terminis, en temps i forma, així com l’agilitat per a dur a terme aquest procés i fer partícips a la resta de partits polítics i a les associacions en aquesta proposta que va nàixer d’Onda Sí Se Puede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.