fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda avança els primers 160.000 euros per a rehabilitar el centre històric

Onda avança els primers 160.000 euros per a rehabilitar el centre històric

Les ajudes de l’ARRU es podran sol·licitar en els pròxims tres mesos encara que no s’ha signat el conveni amb la Conselleria que permetrà destinar 3,4 milions d’euros a Onda.

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat avui en la Junta de Govern les bases per a la sol·licitud d’ajudes per a la regulació de les subvencions municipals, en règim de concurrència competitiva, en l’exercici 2017, dins del programa d’actuacions de regeneració i renovació urbanes en l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) de la Conselleria d’Habitatge.

Així, Onda avançarà els primers 160.000 euros per a estes ajudes als veïns que ho sol·liciten en els pròxims tres mesos a partir de la publicació d’estes bases en el Butlletí Oficial de la Província, tal com ha anunciat este matí l’alcalde Ximo Huguet que ha assenyalat que “ho fem amb la clara intenció de millorar al més prompte possible nostra localitat i donar viabilitat al projecte”.

L’Ajuntament, en la seua Oficina Municipal per a l’Impuls de la Rehabilitació d’Habitatges, ha rebut més de 20 consultes sobre este tema i ja sap de 15 propietaris interessats en la rehabilitació dels seus habitatges mitjançant este programa. “Pensem que és important dur a terme este avançament perquè, encara que no s’ha signat el conveni amb la Conselleria, sabem de la seua intenció que açò es faça de forma imminent i comptem amb el seu vistiplau”, ha indicat Huguet, quin ha afegit que “este és un nou signe de les excel·lents relacions que manté este Ajuntament amb la Generalitat Valenciana”.

Cal recordar que la declaració d’algunes zones de la localitat com ARRU permetrà, mitjançant un conveni amb la Generalitat, destinar 3,4 milions d’euros a la rehabilitació d’habitatges a Onda. Així, els sol·licitants podran optar fins a 35.000 euros per a subvencionar la rehabilitació d’un habitatge i fins a 45.000 euros per a sufragar la construcció d’un habitatge després de la demolició d’una altra. L’Ajuntament realitzarà el pagament anticipat del 70% de l’import i el 30% restant de la subvenció es pagarà en finalitzar l’obra, després de presentar la seua justificació.

L’alcalde ha conclòs dient que “volem construir Onda entre totes i tots i millorar la qualitat de vida de la ciutadania, mantenint el seu entorn en bones condicions. Les rehabilitacions són essencials per a abordar les desigualtats socials i amb estes ajudes es podran engegar un bon nombre d’obres sense un gran cost per als propietaris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.