Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda celebrarà la seua segona jornada per a protegir a les abelles

Onda celebrarà la seua segona jornada per a protegir a les abelles

Tindrà lloc dissabte 17 de febrer al saló d’actes del Museu de Taulell ‘Manolo Safont’.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha presentat aquest matí la II Jornada ‘Projecte Abella: conéixer per a protegir’, que se celebrarà dissabte 17 de febrer, al Museu del Taulell ‘Manolo Safont’.
Es tracta d’una campanya impulsada pel consistori, que sorgeix a través d’una proposta del grup municipal Onda Sí Se Puede (OSSP). En aquesta línia, Huguet ha explicat que “l’actual equip de govern segueix lluitant per a aconseguir que entre tots els onders aconseguim que Onda siga una ciutat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, per la qual cosa sempre són benvingudes les propostes d’altres grups que van encaminades en aquesta línia”.

Les abelles, que estan desapareixent a un ritme alarmant segons l’ONU, són l’espècie més valuosa del planeta. Del seu treball de pol·linització depenen milers d’espècies de plantes, moltes crucials per a la pràctica de l’agricultura. Una de les causes de la desaparició d’aquests insectes, és la utilització de pesticides en l’època de floració. Per aquest motiu, des de l’àrea de Sostenibilitat que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas, i en coordinació amb OSSP, organitzen aquesta segona edició d’unes jornades que principalment estan dirigides a sensibilitzar i informar els agricultors i agricultores del municipi de la necessitat de no utilitzar productes fitosanitaris que puguen danyar a les abelles. Aquelles persones interessades a participar en la jornada podran acudir al museu directament per a inscriure’s o fer-ho a través del mail: hortdelmanyano@gmail.com.

En la roda de premsa també ha estat present Gerardo Chiva, en representació de la Cooperativa Hort del Manyano, entitat encarregada de la difusió d’aquesta campanya i l’organització de l’esdeveniment principal. Chiva ha explicat detalladament el programa d’aquestes jornades que arrancaran amb la inauguració oficial, a les 9.45 hores, a càrrec d’Ángel Badenas, tinent d’alcalde de Sostenibilitat, Territori i Dinamització Econòmica; i de Manuel Escrig, portaveu d’Onda Sí Se Puede. Després d’açò, Fina Gonell, de ‘Pajuelo Consultors Apícolas’, realitzarà la ponència ‘La citricultura y las abejas’; i Rosario Villaroya, inspectora del CAECV, parlarà de la ‘Normativa de producción ecológica. Certificación y control’. Seguidament començarà una taula d’experiències amb la intervenció de José María Moles, de ‘Apivillores: Un projecte de desenvolupament rural i turisme apícola’; Roberto Silvestre, de l’Associació d’apicultors ‘Fepac-Asaja’ d’Alqueries; Michel Merlet, de ‘Michel Merlet S.L.’; i Francisco José Doñate, de ‘Productos apícolas F. Doñate’ d’Eslida.

Finalment, Huguet ha recordat que “aquesta campanya s’uneix a altres promogudes per aquest consistori per a reforçar el nostre compromís com a equip de govern amb el medi ambient i, alhora, anar creant cada vegada una major sensibilització en tots els ciutadans, la qual cosa repercutirà de forma molt positiva en el nostre entorn i en el futur que deixarem a les noves generacions”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.