fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Onda estimula la inserci贸 laboral de les dones aturades amb el Programa Sara de Creu Roja

Onda estimula la inserci贸 laboral de les dones aturades amb el Programa Sara de Creu Roja

L’Ajuntament d’Onda i Creu Roja engega el Programa Sara a la localitat, que t茅 com a objectiu la inserci贸 laboral de dones en situaci贸 de dificultat social (migrants, v铆ctimes de viol猫ncia de g猫nere, pertanyents a fam铆lia monoparental, joves, majors de 45, amb baixa qualificaci贸, etc.).

En esta edici贸 participaran 25 dones de diferents nacionalitats que es troben en proc茅s de cerca d’ocupaci贸. Les classes tindran lloc al Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ i arrancaran el dia 4 de desembre amb un horari de 9.30 a 13.30 hores, els dilluns, dimecres i divendres.
Mari Carmen Aguilella, tinent d’alcalde de Pol铆tica Social de l’Ajuntament d’Onda, ha explicat que “d’esta manera millorem la qualitat de vida de les dones onderes, mitjan莽ant una millor capacitaci贸 per a l’ocupaci贸. Seran nou mesos de programa que inclour脿 un itinerari formatiu complet, i a m茅s, es far脿 un acompanyament a les dones per a la seua inserci贸 laboral”. Aix铆 mateix, ha destacat que “la formaci贸 es realitzar脿 en el sector cer脿mic, per a donar tamb茅 un impuls a un sector protagonista en la nostra economia local”.

El programa constar脿 de tres fases. Una primera amb el “Taller de Motivaci贸 Personal cap a l’Ocupaci贸”, que tindr脿 lloc de desembre de 2017 a gener de 2018 i que contempla continguts d’autoconeixement, perfil competencial i marca personal, intel路lig猫ncia emocional, autoestima i apoderament, gesti贸 del temps, an脿lisi del mercat laboral, el curr铆culum i l’entrevista de treball, i l’煤s del m貌bil per a la cerca d’ocupaci贸, entre altres.

La segona fase se centra en el curs “d’Operacions B脿siques amb Equips Autom脿tics en Ind煤stries Cer脿miques”, que tindr脿 lloc de gener a maig de 2018, amb 70 hores de formaci贸 en aula i 100 hores de pr脿ctiques en empreses del sector cer脿mic.

Finalment, durant tot el Programa, les participants reben orientacions individuals per a establir el seu pla de millora i acompanyar-los en la seua cerca d’ocupaci贸, aix铆 com sessions espec铆fiques per a la millora de les seues compet猫ncies.

Diferents 脿rees de l’Ajuntament s’han coordinat per a facilitar a Creu Roja candidates que entrarien en el perfil que es demanda, i finalment ser脿 la mateixa Creu Roja l’encarregada de realitzar la selecci贸 final.

L’Ajuntament d’Onda col路labora amb el finan莽ament del programa Sara, juntament amb l’Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats, del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, a trav茅s del cofinan莽ament del Fons Social Europeu en el seu Programa Operatiu d’Inclusi贸 Social i Economia Social per al per铆ode 2014-2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.