fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Onda estudia canviar el Consell de Festes per a fer-ho m茅s transparent i participatiu

Onda estudia canviar el Consell de Festes  per a fer-ho m茅s transparent i participatiu

L’Ajuntament seria qui fiscalitzaria els comptes per a aconseguir un control molt major de la despesa.

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Onda, despr茅s de les festes que se celebraran en la localitat del 21 al 30 d’octubre, estudiar脿 realitzar un canvi en el Consell de Festes 鈥減erqu猫 siga molt m茅s transparent鈥. Aix铆 ho ha anunciat aquest mat铆 el regidor de Festes, Asensio Blaya, qui ha assegurat que l’Ajuntament pret茅n que 鈥渆l Consell de Festes siga un 貌rgan de car脿cter consultiu que informe i assessore, encara que de forma no vinculant, en les iniciatives municipals en mat猫ria de festes, col路laborant en l’organitzaci贸 dels actes i transmetent proposades鈥.

En aquest sentit, el regidor ha explicat que, amb aquesta iniciativa, l’equip de govern desitja que el Consell de Festes estiga format pels representants de cada partit pol铆tic amb representaci贸 municipal, a m茅s de membres d’associacions i entitats de la ciutat, que participen activament en les festes, 鈥減erqu猫 siga un 貌rgan molt m茅s participatiu鈥. Aix铆 mateix, Blaya ha afirmat que 鈥渓’equip de govern ha facilitat a tots els grups pol铆tics de l’Ajuntament un esborrany d’aquests estatuts perqu猫 siguen consensuats鈥 i que estan a l’espera que 鈥渁porten els seus suggeriments鈥.

Fins avui, el Consell de Festes 茅s una entitat gestora independent que s’encarrega de l’organitzaci贸 dels actes festius de la localitat i que cada any es renova. Des de 2014 arrossega un deute de 38.000 euros, motiu pel qual 鈥渆l nou equip de govern ha estat realitzant junt amb el Consell una gesti贸 austera i responsable, per a poder esmenar-la a poc a poc鈥. En aquesta l铆nia, Blaya ha assenyalat que, 鈥減erqu猫 a莽貌 no torne a succeir鈥, l’equip de govern 鈥渄esitja modificar els estatuts i donar-li el marc legal adequat per a buscar un funcionament 貌ptim i a l’altura del que es mereixen els onders鈥. A莽貌 passa, segons el regidor, per 鈥渢robar la f贸rmula adequada perqu猫 la fiscalitzaci贸 dels comptes es fa莽a a trav茅s de l’Ajuntament i aix铆 aconseguir un control molt major de la despesa鈥, ha destacat Blaya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.