fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Onda evita 26 talls d’aigua a fam铆lies en situaci贸 vulnerable

Onda evita 26 talls d’aigua a fam铆lies en situaci贸 vulnerable

L’Ajuntament d’Onda ha evitat 26 talls en el subministrament d’aigua a fam铆lies en situaci贸 de risc d’exclusi贸 social gr脿cies al conveni signat amb Facsa.

“脡s una dada que avala la necessitat de mantenir el programa d’aquest equip de govern, que lidera Ximo Huguet, contra la pobresa energ猫tica i garantir una resposta r脿pida a les fam铆lies d’Onda que es troben en situaci贸 d’emerg猫ncia social”, ha afirmat la tinent d’alcalde de l’脿rea de Pol铆tica Social del consistori, Mari Carmen Aguilella.

La tinent d’alcalde ha recordat que en el mes de setembre, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i el president de FACSA, Enrique Gimeno, van signar un conveni perqu猫 les fam铆lies en situaci贸 de vulnerabilitat tingueren assegurat el subministrament d’aigua. El conveni arreplega les condicions i mecanismes de col路laboraci贸 entre el consistori i FACSA, que principalment es refereixen a ajornaments de pagament i procediments per a evitar talls d’aigua potable per impagament.

El text coordina les ajudes municipals destinades a cobrir les necessitats m铆nimes de subministrament d’aigua a fam铆lies en situaci贸 de vulnerabilitat social i a pal路liar la pobresa energ猫tica. “L’objectiu 茅s que no hi haja llars onderes que per la seua situaci贸 econ貌mica de vulnerabilitat es queden desprove茂ts del subministrament d’aigua”, ha destacat Aguilella.

El consistori, a trav茅s del departament de Pol铆tica Social, avalua les circumst脿ncies de necessitat de manera individual per a determinar les persones que finalment passaran a ser benefici脿ries de les ajudes municipals. Per la seua banda FACSA est脿 evitant la suspensi贸 del subministrament d’aigua potable sense aplicar c脿rrec per demora des que reba la comunicaci贸 per part de l’Ajuntament. D’aquesta manera, es mantindr脿 el subministrament fins que l’ajuda haja sigut tramitada.

Finalment, Aguilella ha assegurat que “l’Ajuntament continuar脿 jugant un paper actiu en la lluita contra la pobresa energ猫tica, aix铆 com la p猫rdua de l’habitatge per no poder atendre el pagament del lloguer”. En aquest sentit, la tinent d’alcalde de l’脿rea de Pol铆tica Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha recordat que els Pressupostos Municipals del 2017 tenen com a prioritat les accions socials. “Dels 25 milions del Pressupost Municipal, 2,3 milions es destinaran a mesures transversals que impulsaran la cohesi贸 social i lluitaran contra la pobresa i l’exclusi贸, articulades a trav茅s d’un pla estrat猫gic”, ha concl貌s Aguilella.

Leave a Reply

Your email address will not be published.