Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda executarà les obres dels col·legis Baltasar Rull, Mestre Caballero i Pio XII a l’estiu per a obrir al setembre

Onda executarà les obres dels col·legis Baltasar Rull, Mestre Caballero i Pio XII a l’estiu per a obrir al setembre

L’Ajuntament avança els 6,3 milions d’euros del Pla Edificant per a reformar els tres col·legis i ampliar l’institut.

Les obres per a reformar i adequar els centres educatius Baltasar Rull, Mestre Caballero i Pio XII, corresponents al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, es realitzaran este estiu tal com estava programat. Malgrat la paralització que els terminis administratius han patit per l’Estat Alarma de l’adjudicació de les tres inversions, ja està en la seua última fase i s’adjudicaran per part de l’Ajuntament d’Onda durant els pròxims dies i s’executaran en les dates programades.

D’altra banda, el projecte de l’ampliació de la Secció de l’IES Serrà d’Espadà ja està licitat per un valor de 5.674.822, euros, així que les empreses interessades tenen fins al pròxim 8 de juny per a presentar la seua proposta d’ampliació de l’edifici.

L’Ajuntament s’ha encarregat de tramitar els projectes i també està avançant els diners per a sufragar les obres, a expenses que després l’administració autonòmica complisca amb el seu compromís. L’objectiu del govern municipal és garantir que les actuacions estiguen acabades abans de l’inici del pròxim curs escolar perquè no afecten la seguretat dels alumnes i docents ni a la qualitat educativa.

Sobre este tema, la regidor d’Educació i Formació, Estela Badenes, ha explicat que “la salut, seguretat i la qualitat educativa dels ciutadans d’Onda és una prioritat per al govern municipal, per això hem decidit assumir estes reformes des de l’Ajuntament per a guanyar eficiència i agilitat a l’espera que la Generalitat ens pague les factures”.

En concret, en el CEIP Baltasar Rull es procedirà a reformar i adequar les zones exteriors, a construir un magatzem per al gimnàs i a ampliar la cuina, mentre que en el CEIP Mestre Caballero s’actuarà en la zona de circulació exterior amb una coberta entre edificis i, per part seua, en el CEIP Pio XII també es remodelarà la zona exterior de l’edifici mitjançant la construcció d’una rampa d’accés, un mur de contenció i la formigonada de les zones d’arena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.