fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda fomenta el desenvolupament personal i la inclusió dels onders amb cursos d’informàtica

Onda fomenta el desenvolupament personal i la inclusió dels onders amb cursos d’informàtica

L’Ajuntament d’Onda, a través de l’àrea de Política Social que dirigeix la tinent d’alcalde Mari Carmen Aguilella, i en coordinació amb la Biblioteca Municipal, continua treballant a promoure la inclusió i l’autonomia de tots els veïns onders, siga quina siga la seua circumstància personal, a través de diferents cursos d’informàtica.

En este sentit, Aguilellla ha assenyalat que “l’actual equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet és conscient que la formació és imprescindible per a fomentar una societat accessible i per a facilitar la inclusió de les persones. Sota esta premissa, des del consistori impartim una sèrie de cursos per a millorar la relació dels usuaris amb Internet en diferents àmbits: per a saber moure’s i comunicar-se per la xarxa; per a aprendre a relacionar-se amb les administracions i cercar treball; un altre dirigit a persones amb diversitat funcional intel·lectual; i, finalment, al Centre de Dia s’imparteixen cursos a quatre grups: dos d’iniciació i dues de nivell mitjà”.

El curs ‘Introducció a Internet: com moure’s i comunicar-se per la xarxa’ està dirigit a majors de 18 anys que es troben en cerca d’ocupació i no tenen coneixements d’informàtica. En ell s’ensenyen tots aquells recursos bàsics per a utilitzar la xarxa, cercar informació, utilitzar el correu electrònic o comunicar-se. Actualment es realitza els dimarts i els dijous d’11,30 a 13.30 hores a la Casa de la Cultura.

El ‘Taller de relació amb les administracions i cerca de treball per Internet’ també està dirigit a majors de 18 anys aturats i que tinguen coneixements bàsics d’informàtica. Este té com a objectiu l’aprenentatge de tasques administratives bàsiques a través de la xarxa, així com la millora d’habilitats a l’hora de cercar una ocupació. Esta formació, que està dividida en dos grups, es realitza els dimarts i els dijous a la sala d’informàtica de la Casa de la Cultura.
Un altre dels tallers que ofereix l’Ajuntament està dirigit a persones amb diversitat funcional intel·lectual, autònomes, i amb interès per aprendre. Amb la finalitat de millorar la seua autonomia i desenvolupament personal, s’imparteixen uns continguts que s’adapten als seus coneixements i a les característiques individuals de les persones inscrites. Este taller, a més, afavoreix l’autoestima dels alumnes al mateix temps que aprenen nous coneixements en informàtica i milloren la relació interpersonal. Les classes s’imparteixen els dilluns de 19.00 a 20.30 hores.

D’altra banda, els cursos realitzats al Centre de Dia estan dirigits als usuaris majors que volen millorar la seua capacitat per a relacionar-se amb l’ordinador i Internet i, al seu torn, treballar altres aspectes que afavoreixen a la seua autonomia i la seua salut. De moment, són 28 els alumnes que assisteixen a estes classes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.