fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda fomenta la inclusió amb el Programa de Formació i Suport a Famílies Acollidores

Onda fomenta la inclusió amb el Programa de Formació i Suport a Famílies Acollidores

Des de l’àrea de Política Social de l’Ajuntament d’Onda s’ha engegat el Programa de Formació i Suport a Famílies Acollidores, proposat per la Direcció territorial de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

“L’acolliment és una alternativa de convivència per a nens que, per circumstàncies, no poden viure amb la seua família biològica”, ha explicat Mari Carmen Aguilella, tinent d’alcalde de l’àrea, qui ha afegit que “a través d’este programa fomentem la inclusió social des de l’Ajuntament i responem a les necessitats que puguen sorgir en estes famílies onderes que acullen voluntàriament a estos menors a les seues cases”.

El programa d’acolliment familiar ja ve desenvolupant-se des de l’àrea que dirigeix Aguilella i consisteix en la integració d’un menor, que no pot ser atés de forma adequada per la seua família, en un altre nucli familiar que es compromet a educar-ho i cuidar-ho de forma adequada. Fins al moment, 6 famílies de la ciutat estan participant en este programa i estan rebent una formació específica centrada en l’acolliment de menors amb famílies extenses. “És la mesura de protecció de menors més comú, sobretot perquè reforça el sentiment de pertinença i manté la inclinació del menor amb els familiars més propers”, ha afirmat Mari Carmen Aguilella.

Leave a Reply

Your email address will not be published.