fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Onda ha tramitat 14 expedients d’ajudes a la rehabilitaci贸 en el centre hist貌ric

Onda ha tramitat 14 expedients d’ajudes a la rehabilitaci贸 en el centre hist貌ric

El 80% dels t猫cnics facultatius que han intervingut en els projectes i de les empreses que els han portat a terme s贸n de la localitat.

L’Ajuntament d’Onda ha tramitat ja 14 expedients d’ajudes de l’脌rea de Regeneraci贸 i Rehabilitaci贸 Urbana (ARRU) que serviran per a invertir 3,4 milions d’euros en la localitat gr脿cies a la col路laboraci贸 entre el Ministeri, la Conselleria i el mateix consistori i de les quals ja s’han publicat les dues primeres fases. Aix铆, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, assegura que “amb l’execuci贸 de les obres millorarem els habitatges del centre hist貌ric de la localitat i es convertir脿 en un lloc m茅s atractiu si cap. A m茅s, el ARRU ens ha ajudat a complementar la nostra aposta per la rehabilitaci贸 com potenciador de l’economia local que vam comen莽ar a l’inici de la legislatura” i destaca “el 80% dels t猫cnics facultatius que han intervingut en el projecte i el mateix percentatge d’empreses constructores s贸n d’Onda, amb el que a莽貌 significa per a un sector que es va veure molt perjudicat per la crisi. Seguim creient que hem de construir la ciutat entre tots”.

Aix铆, dels 14 expedients tramitats, sis han sigut en la primera convocat貌ria, significant una inversi贸 de 370.000 euros, i vuit en la segona, amb 280.000 euros de despesa. D’estos, 12 sol路licitaven la rehabilitaci贸 de l’habitatge i dos la renovaci贸 total i edificaci贸. Estes xifres significaran que s’execute un 40% de les ajudes publicades d’este programa. El primer edil recorda que “en l’oficina municipal d’impuls a la rehabilitaci贸 que vam engegar des de la regidoria d’Urbanisme, que dirigeix Marta Piquer, s’han tramitat estes dues fases de les ajudes, per貌 encara queda pendent la tramitaci贸 de la tercera fase que pot arribar a destinar 1,3 milions d’euros per a fomentar les obres en immobles de la zona afectada pel pla i que ens van a ajudar a dotar de millors instal路lacions al centre urb脿 d’Onda”.

Huguet conclou que “des de l’inici de legislatura hem apostat per dur a terme obres reals i accions que siguen 煤tils per a la ciutadania. Aix铆 mateix, hem sol路licitat tota s猫rie de col路laboracions a altres administracions per a poder dur a terme estos projectes que milloren la qualitat de vida de la ciutadania. El ARRU 茅s un gran exemple d’esta pol铆tica de gesti贸 煤til i del treball conjunt entre institucions, a m茅s, ens ha de servir per a desenvolupar alternatives econ貌miques en sectors que han vist redu茂da la seua capacitat de negoci. Les xifres que estem obtenint estan sent molt positives per a estos objectius, per貌 seguirem treballant per a millorar-les i seguir avan莽ant cap a una ciutat millor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.