fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Onda inicia el pla T’acompanyem d’inserci贸 laboral isocial per a majors de 45 anys

Onda inicia el pla T’acompanyem d’inserci贸 laboral isocial per a majors de 45 anys

El consistori incorpora personal per a guiar a persones de dif铆cil inserci贸 en la recerca activa d’ocupaci贸.

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat un programa d’inserci贸 social i laboral que rep per nom T’acompanyem i que t茅 com a objectiu assessorar i guiar a persones aturades de m茅s de 45 anys en una cerca activa d’ocupaci贸. Aix铆, l’alcalde Ximo Huguet, assegura que “des del departament de Serveis Socials, que dirigeix la tinent d’alcalde de Pol铆tica Social, Mari Carmen Aguilella, i el departament de Dinamitzaci贸 Econ貌mica que dirigeix el tinent d’alcalde, 脕ngel Badenas, es treballa conjuntament i coordinadament per a aconseguir que amb estos programes Onda seguisca avan莽ant cap a un model de ciutat totalment inclusiu. Gr脿cies a una ajuda de la Conselleria d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusives, hem incorporat al consistori quatre t猫cnics d’ocupaci贸, una auxiliar administrativa, una treballadora social i, aviat, s’incorporar脿 un psic貌leg i un educador, perqu猫 guien a estes persones de dif铆cil inserci贸 en itineraris de cerca activa d’ocupaci贸, oferint atenci贸 psicosocial, orientaci贸 i formaci贸”.

Des que va comen莽ar la legislatura, l’equip de govern ha engegat multitud d’iniciatives per a fomentar la inclusi贸 social i este nou pla ve a complementar l’脿mplia oferta que situa a Onda com un referent en este aspecte, “ja que el nostre pressupost destinat a serveis socials est脿 molt per sobre de la mitjana auton貌mica. Som una de les ciutats de la prov铆ncia que m茅s col路labora amb la seua ciutadania en diferents aspectes. El nostre objectiu 茅s disminuir les desigualtats i crear oportunitats per a tots i garantir drets, perqu猫 entre tots podrem crear una ciutat millor”, explica l’alcalde.

La Conselleria, a trav茅s de la direcci贸 general d’Inclusi贸 Social, ha resolt per a l’Ajuntament d’Onda esta subvenci贸 de 147.762 鈧 per a itineraris integrats per a la inserci贸 sociolaboral de persones en situaci贸 o risc d’exclusi贸 social que anir脿 destinada, majorit脿riament a les despeses de personal que assessorar脿 els beneficiaris en el proc茅s. La inscripci贸 al mateix 茅s gratu茂ta, es dur脿 a terme en la 3a planta de la casa de la cultura situada en el carrer Balmes n煤m. 2, i el tel猫fon d’atenci贸 a la ciutadania 茅s 964771193. L’objectiu espec铆fic 茅s millorar la inserci贸 social i laboral d’estes persones, desenvolupant capacitats individuals i suports grupals. Entre moltes altres coses, s’ofereix una atenci贸 individualitzada per a dur a terme un diagn貌stic, l’alfabetitzaci贸 digital d’estes persones i una altra s猫rie d’acompanyaments per a millorar les caracter铆stiques i potenciar el seu desenvolupament competencial. A m茅s, se’ls ofereix intermediaci贸 laboral i pr脿ctiques d’aprenentatge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.