fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda inicia els primers expedients d’ajuda a la rehabilitació del centre històric

Onda inicia els primers expedients d’ajuda a la rehabilitació del centre històric

L’Ajuntament ha informat per carta i porta a porta a tots els habitatges de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU).

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat els primers expedients per a la concessió d’ajudes econòmiques destinades a finançar la rehabilitació d’habitatges o renovació d’immobles contemplades al programa d’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) que es finança amb fons propis i amb fons de la Generalitat i al Ministeri de Foment. L’alcalde de la localitat, Ximo Huguet, ha destacat que “és un gran inici per a un programa de rehabilitació i renovació que millorarà, en gran manera, el nostre centre històric, incrementant així la qualitat de vida de la ciutadania que habita a la zona i donant un impuls al sector de la construcció local”.

Perquè la ciutadania siga coneixedora d’estes ajudes, l’Ajuntament ha iniciat una sèrie d’accions per informar. “L’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitació (OMIR) ha remés una carta als propietaris dels habitatges que estan contemplades com a beneficiàries del pla informant d’esta situació. A més, s’ha efectuat un repartiment porta a porta oferint també esta informació per assegurar que s’arriba a cada immoble”, ha explicat l’alcalde que ha afegit que “estem en el primer termini de convocatòria que s’allargarà durant els pròxims tres mesos i, el pròxim any, s’habilitarà un altre termini similar. Estes ajudes es poden tramitar a l’OMIR, on les veïnes i veïns trobaran tota la informació necessària per a fer-ho”.

Cal recordar que la declaració d’algunes zones de la localitat com ARRU permetrà, mitjançant un conveni amb la Generalitat, destinar 3,4 milions d’euros a la rehabilitació d’habitatges a Onda. Així, els sol·licitants podran optar fins a 35.000 euros per subvencionar com a màxim un 90% de la rehabilitació d’un habitatge i fins a 45.000 euros per sufragar com a màxim el 80% de la construcció d’un habitatge després de la demolició d’un altre.

L’alcalde ha recordat que este pla és una mostra més que “volem construir Onda entre totes i tots i millorar la qualitat de vida de la ciutadania, mantenint el seu entorn en bones condicions. Les rehabilitacions són essencials per abordar les desigualtats socials i amb estes ajudes es podran engegar un bon nombre d’obres sense un gran cost per als propietaris. Així mateix, l’aposta per la regeneració dels habitatges, per a la seua modernització i millora mediambiental, suposa també un impuls per a empreses locals de sectors relacionats amb la construcció”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.