fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Onda inicia els primers expedients d’ajuda a la rehabilitaci贸 del centre hist貌ric

Onda inicia els primers expedients d’ajuda a la rehabilitaci贸 del centre hist貌ric

L’Ajuntament ha informat per carta i porta a porta a tots els habitatges de l’脌rea de Regeneraci贸 i Renovaci贸 Urbana (ARRU).

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat els primers expedients per a la concessi贸 d’ajudes econ貌miques destinades a finan莽ar la rehabilitaci贸 d’habitatges o renovaci贸 d’immobles contemplades al programa d’脌rea de Regeneraci贸 i Renovaci贸 Urbana (ARRU) que es finan莽a amb fons propis i amb fons de la Generalitat i al Ministeri de Foment. L’alcalde de la localitat, Ximo Huguet, ha destacat que “茅s un gran inici per a un programa de rehabilitaci贸 i renovaci贸 que millorar脿, en gran manera, el nostre centre hist貌ric, incrementant aix铆 la qualitat de vida de la ciutadania que habita a la zona i donant un impuls al sector de la construcci贸 local”.

Perqu猫 la ciutadania siga coneixedora d’estes ajudes, l’Ajuntament ha iniciat una s猫rie d’accions per informar. “L’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitaci贸 (OMIR) ha rem茅s una carta als propietaris dels habitatges que estan contemplades com a benefici脿ries del pla informant d’esta situaci贸. A m茅s, s’ha efectuat un repartiment porta a porta oferint tamb茅 esta informaci贸 per assegurar que s’arriba a cada immoble”, ha explicat l’alcalde que ha afegit que “estem en el primer termini de convocat貌ria que s’allargar脿 durant els pr貌xims tres mesos i, el pr貌xim any, s’habilitar脿 un altre termini similar. Estes ajudes es poden tramitar a l’OMIR, on les ve茂nes i ve茂ns trobaran tota la informaci贸 necess脿ria per a fer-ho”.

Cal recordar que la declaraci贸 d’algunes zones de la localitat com ARRU permetr脿, mitjan莽ant un conveni amb la Generalitat, destinar 3,4 milions d’euros a la rehabilitaci贸 d’habitatges a Onda. Aix铆, els sol路licitants podran optar fins a 35.000 euros per subvencionar com a m脿xim un 90% de la rehabilitaci贸 d’un habitatge i fins a 45.000 euros per sufragar com a m脿xim el 80% de la construcci贸 d’un habitatge despr茅s de la demolici贸 d’un altre.

L’alcalde ha recordat que este pla 茅s una mostra m茅s que “volem construir Onda entre totes i tots i millorar la qualitat de vida de la ciutadania, mantenint el seu entorn en bones condicions. Les rehabilitacions s贸n essencials per abordar les desigualtats socials i amb estes ajudes es podran engegar un bon nombre d’obres sense un gran cost per als propietaris. Aix铆 mateix, l’aposta per la regeneraci贸 dels habitatges, per a la seua modernitzaci贸 i millora mediambiental, suposa tamb茅 un impuls per a empreses locals de sectors relacionats amb la construcci贸”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.