fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Onda insereix al 70 % dels aturats que rep una formaci贸 ajustada als perfils demandats

Onda insereix al 70 % dels aturats que rep una formaci贸 ajustada  als perfils demandats

L’equip de govern millora les possibilitats d’acc茅s al mercat laboral a trav茅s de distintes accions formatives i en coordinaci贸 amb altres administracions.

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Onda aposta per la formaci贸 de les persones aturades com a estrat猫gia per a facilitar l’acc茅s al mercat laboral. El tinent d’alcalde de l’脿rea de Dinamitzaci贸 Econ貌mica de l’Ajuntament d’Onda, 脕ngel Badenas, ha valorat molt positivament l’oferta municipal del primer semestre i ha anunciat els cursos que s’impartiran a partir de setembre.

Badenas ha recordat que l’Ajuntament d’Onda est脿 duent a terme una estrat猫gia per a intentar encaixar la demanda dels aturats del municipi, que acudixen a l’Ajuntament a la recerca d’un nou lloc de treball, amb assessorament i iniciatives formatives que milloren la seva competitivitat en el mercat de treball. 鈥淎 trav茅s del programa ‘Onda Inserta’ s’oferixen accions formatives que inclouen continguts te貌ric-pr脿ctics en especialitats concretes, amb habilitats socioprofessionals encaminades a millorar les compet猫ncies personals de l’alumnat i un per铆ode de pr脿ctiques鈥, ha destacat Badenas.

El servei municipal ‘Onda Inserta’ est脿 format per un equip de t猫cnics d’ocupaci贸, que treballa per a ajustar els perfils dels aturats onders a les necessitats dels ocupadors, i per uns prospectors que visiten di脿riament empreses per a captar noves ofertes de treball. Per al tinent d’alcalde 鈥渃on猫ixer les necessitats dels ocupadors ens permet dissenyar una formaci贸 que capacite als nostres ve茂ns per a aconseguir aquests llocs de treball demandats鈥.

Aquesta estrat猫gia ha suposat que aproximadament un 70% de les persones formades en aquests cursos s’haja inserit en el mercat laboral. Una dada que, segons Badenas, ha augmentat gr脿cies a l’aposta de l’equip de govern per proporcionar, amb la formaci贸, un certificat de professionalitat. 鈥淟luny queda aquell temps en el qual en una entrevista de treball l’aturat s’oferia per a fer qualsevol cosa. 脡s necessari aportar actitud per貌 tamb茅 aptitud, i aix貌 es demostra amb el certificat鈥, ha matisat Badenas.

Badenas ha assegurat que 鈥渓’equip de govern treballa incansablement junt amb els t猫cnics d’ocupaci贸 de l’Ajuntament per a oferir oportunitats als aturats onders i ho fa, en la majoria de les ocasions, amb fons propis, encara que no t茅 les compet猫ncies鈥. Amb una inversi贸 de m茅s de 13.000 euros, els aturats d’Onda s’han format enguany en les especialitats 鈥淎uxiliar de botiga del sector alimentaci贸鈥, 鈥淪ervici b脿sic de restauraci贸鈥, 鈥淐ertificat d’Aptitud Professional (CAP)鈥, 鈥淭reballs en espais confinats, realitzaci贸 de treballs en altura i Prevenci贸 de riscos en el sector del metall鈥.

Badenas ha explicat que 鈥渓’equip de govern treballa tamb茅 en coordinaci贸 amb altres administracions per a augmentar als ve茂ns del municipi les possibilitats de trobar treball鈥. En esta l铆nia ha recordat que, a trav茅s del Centre de Turisme de Castell贸 de la Generalitat Valenciana (CdT), el consistori ha impartit formaci贸 de 鈥淐ambrer鈥 i en 鈥淗igiene aliment脿ria, amb manipulaci贸 d’aliments en el sector de menjars preparats鈥. Amb la Diputaci贸 de Castell贸, s’han promogut accions formatives encaminades a millorar les habilitats per a la cerca d’ocupaci贸, la compet猫ncia en els processos de selecci贸, l’煤s de les noves tecnologies per a promoure l’autocandidatura i les habilitats per a l’ocupaci贸 amb tallers sobre 鈥淐om dissenyar els teus objectius i complir els teus prop貌sits鈥, 鈥淐om parlar en p煤blic amb efic脿cia鈥, o amb jornades sobre 鈥淐oaching motivacional i desenvolupament personal鈥.

Aix铆 mateix, durant les 煤ltimes setmanes s’han impartit cursos a trav茅s de la Cambra de Comer莽 per als j贸vens aturats inscrits en el Pla de Garantia Juvenil en el marc del conveni de col路laboraci贸 amb l’Ajuntament d’Onda per a desenvolupar este programa. A trav茅s d’aquest programa, desempleats onders han millorat, entre altres habilitats, el seu nivell d’angl猫s o inform脿tica.

Badenas ha avan莽at que per a l’煤ltim quadrimestre de l’any, l’Ajuntament oferir脿 cursos de ‘Maneig de carretons elevadors’, ‘Formaci贸 b脿sica en higiene aliment脿ria, manipulaci贸 d’aliments i gesti贸 d’al路l猫rgens’, ‘Cambrer’, ‘T猫cniques de venda i atenci贸 al client’ o de ‘Manipulador d’aliments en l’especialitat d’Hortofruct铆cola’.

El tinent d’alcalde ha afirmat que 鈥渓a formaci贸 茅s una de les prioritats de l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet, per a aconseguir que els nostres aturats, principalment els j贸vens, puguen accedir a un lloc de treball, per aquest motiu realitzem un esfor莽 econ貌mic i intentem millorar l’oferta formativa curs rere curs, sempre adequant-la al que en aquests moments demanda el mercat laboral鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.