fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda inverteix 63.000 euros en tecnologia LED per a substituir l’enllumenat públic i reduir les emissions de CO₂

Onda inverteix 63.000 euros en tecnologia LED per a substituir l’enllumenat públic i reduir les emissions de CO₂

El govern municipal continua treballant per construir una ciutat més sostenible i eficient i estalviar costos als ciutadans d’Onda.

L’Ajuntament d’Onda ha adjudicat, per valor de 63.785 euros, el contracte per al subministrament i instal·lació de lluminàries amb tecnologia LED, de diferents tipus i potències, que substituiran a les actuals. L’objectiu d’esta mesura és millorar l’eficiència energètica dels fanals, reduint les emissions de CO₂, i alhora aconseguir un estalvi en la despesa de facturació elèctrica en el municipi. L’empresa adjudicatària ha resultat la companyia ondense Instal·lacions Elèctriques Badenes.

Esta actuació s’emmarca en el compromís del govern municipal per lluitar contra el canvi climàtic i construir una ciutat més sostenible i eficient que garantisca una major qualitat de vida per als ciutadans d’Onda. En esta fase, s’actuarà als carrers Salvador Barri, Verge del Carmen, San Miguel, Safona, Ribesalbes, Plaza Rey Don Jaime, Porta del Sol, Cervantes, Ecce Homo i Avinguda Catalunya.

Sobre este tema, l’edil de Ciutat Saludable i Sostenible, Paco Pastor, ha ressaltat que “és la nostra responsabilitat lluitar contra el canvi climàtic i conscienciar a la ciutadania sobre el medi ambient. Esta aposta per l’energia verda s’integra en el Pla de Desenvolupament Sostenible que persegueix deixar als ondenses una ciutat millor de la que ens trobem”.

D’altra banda, el consistori va també a conducta al canvi de lluminària a tecnologia LED a la Casa de la Cultura amb una inversió pròxima als 50.000 euros. Esta actuació suposa un estalvi de consum d’energia elèctrica de fins al 60%.

L’actuació, que té un període d’execució d’un mes, consisteix a canviar els fluorescents per led, la qual cosa a més de l’estalvi en energia també comporta allargar la vida útil de les llums.

Leave a Reply

Your email address will not be published.