fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Onda presenta el projecte final de remodelaci贸 de la pla莽a de la Sinagoga

Onda presenta el projecte final de remodelaci贸 de la pla莽a de la Sinagoga

L’Ajuntament s’ha vist obligat a sol路licitar un nou projecte que s’ajuste a les peticions de Conselleria per les troballes arqueol貌giques que es van descobrir

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament, Marta Piquer, han presentat avui el projecte final de les obres de remodelaci贸 de la pla莽a de la Sinagoga, que el passat any es van haver de paralitzar per les troballes arqueol貌giques que es van descobrir en el lloc. El projecte s’ha tornat a redactar ajustant-se a les peticions de la Conselleria d’Educaci贸, Recerca, Cultura i Esport, i a les necessitats dels ve茂ns de la zona, amb els quals s’han reunit l’alcalde i la regidora. Ximo Huguet, ha assenyalat que 鈥渁quest 茅s un projecte emblem脿tic per als onders. A m茅s, els ve茂ns de la zona podran comprovar despr茅s de molt temps com aquest espai, que havia estat degradat fins ara, passa a ser una pla莽a accessible que podran gaudir i que tamb茅 ser脿 un reclam per al turisme, a causa de les restes hist貌riques trobades鈥.

Despr茅s de la remodelaci贸, la pla莽a comptar脿 amb una zona coberta per una plataforma de fusta, que podr脿 ser transitable per als vianants, mentre que la part de baix podr脿 ser visitada i s’inclouran una s猫rie d’elements que augmentaran el seu inter猫s. Els visitants podran accedir tant per les escales originals, que s’han descobert despr茅s de l’excavaci贸, com per una rampa, de manera que ser脿 accessible tamb茅 per a persones amb mobilitat redu茂da. Aix铆 mateix, es construir脿 una petita graderia per salvar els desnivells existents de la pla莽a, que podr脿 utilitzar-se en un futur per gaudir d’actuacions musicals o dels esdeveniments culturals que puga organitzar l’Ajuntament. En el projecte, el consistori ha incl貌s la plantaci贸 de vegetaci贸 i una font, 鈥渜ue embelliran la imatge de la pla莽a i crearan un espai familiar en el qual els onders podran gaudir del temps a l’aire lliure i realitzar activitats鈥, ha explicat la regidora Marta Piquer.

Respecte al tr脿fic rodat, l’Ajuntament ha informat que es podr脿 seguir accedint tant pel carrer Santa Isabel com pel carrer Val猫ncia. 鈥淎 m茅s, despr茅s de la realitzaci贸 de l’obra es millorar脿 la seguretat i l’accessibilitat, doncs s’augmentar脿 la superf铆cie de circulaci贸 dels cotxes i es crear脿 una plataforma鈥, ha explicat Huguet. L’alcalde ha destacat que en la redacci贸 d’aquest nou projecte s’ha posat l’accent principalment a mantenir l’est猫tica que conserva el centre hist貌ric, perqu猫 existisca una integraci贸 entre tots els seus espais.

Ximo Huguet ha volgut destacar que 鈥渁questa actuaci贸, que t茅 un pressupost inicial de 430.000 euros, ha estat una dels m茅s dif铆cils als quals aquest Ajuntament s’ha enfrontat, a causa del desnivell que presenta la pla莽a, que no ens permet realitzar totes les accions que desitjar铆em, i per les indicacions de Conselleria, que han sol路licitat que quedaren visibles les restes arqueol貌giques. Podem dir amb rotunditat que amb aquest nou projecte hem aconseguit tots els objectius marcats: no nom茅s les restes seran visibles, sin贸 que l’espai urb脿 tamb茅 ser脿 accessible als ve茂ns i turistes鈥.
D’altra banda, l’alcalde ha assenyalat que 鈥渁questa acci贸 茅s una mostra m茅s de l’equip de govern, que est脿 apostant molt fort per l’impuls del centre hist貌ric de la ciutat. Per exemple, estem engegant concessi贸 d’ajudes de la rehabilitaci贸 per als ve茂ns i tamb茅 de l鈥橝RRU, que finan莽ar脿 quasi en 100.000 euros aquest projecte鈥.

Finalment, l’alcalde ha concl貌s dient que 鈥淥nda t茅 un gran patrimoni cultural i encara queda m茅s per descobrir. Aquesta troballa ha augmentat la nostra oferta tur铆stica i la rehabilitaci贸 d’aquesta pla莽a ser脿 un impuls per al turisme de la ciutat, demostrant que l’oferta de la nostra ciutat no s’acaba en un dia 鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.