fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Onda recull les actes dels premis Alfa i signa un conveni amb SECV a Cevisama

Onda recull les actes dels premis Alfa i signa un conveni amb SECV a Cevisama

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha recollit aquest mat铆 a Cevisama les actes dels projectes guardonats de la 41 edici贸 dels Premis Alfa, que seran inclosos i exposats al dip貌sit permanent de la Col路lecci贸 Premis Alfa d’Or del Museu del Taulell Manolo Safont.

La sala d’Onda exposar脿 els prototips dels premiats, aix铆 com els projectes que han optat en la nova edici贸 d’aquests prestigiosos premis que concedeix la Societat Espanyola de Cer脿mica i Vidre (SECV) en una mostra que es podr脿 visitar pr貌ximament. Per a l’alcalde no 茅s casualitat que la SECV escoll铆s la instituci贸 d’Onda com a dip貌sit permanent d’aquesta col路lecci贸 “posat que el Museu del Taulell, situat a l’epicentre del ‘cl煤ster cer脿mic’ espanyol, 茅s el millor aparador per mostrar aquests treballs que acaben convertint-se en font d’estudi per a investigadors i origen d’inspiraci贸 i de transmissi贸 de coneixements per a professionals i experts. I, per descomptat, com a espai de delit per a visitants en general del Museu”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Onda ha recollit les actes dels premis guardonats per la Societat Espanyola de Cer脿mica i Vidre (SECV) de les empreses Bestile-Neos Additives, pel desenvolupament d’un programari de modelitzaci贸 de composicions cer脿miques mitjan莽ant algorismes basats en intel路lig猫ncia artificial; Color Esmalt, pel desenvolupament d’una tinta digital transparent mat per millorar la resist猫ncia mec脿nica de les superf铆cies de les rajoles cer脿miques; i Zschimmer & Schwarz, pel desenvolupament d’un sistema de recuperaci贸 i valoritzaci贸 de negres serigr谩ficas tradicionals per a la seua utilitzaci贸 en composicions adaptades a les noves tecnologies. L’alcalde ha felicitat a tots els equips de recerca que han participat en els premis pel seu “talent a innovar i contribuir a seguir impulsant el sector del taulell”; aix铆 com als guardonats, als qui ha dit que “l’Ajuntament se sent molt orgull贸s de poder participar en la preservaci贸 d’aquests projectes guanyadors, convertint-los en mem貌ria hist貌rica i en patrimoni col路lectiu al servei de la societat”.

A continuaci贸, al stand provincial, Ximo Huguet i la SECV han signat un conveni de col路laboraci贸 entre ambdues institucions, com a mostra del comprom铆s ferm que t茅 l’actual equip de govern de l’Ajuntament d’Onda amb el sector. “Un any m茅s, Fira Val猫ncia, de la m脿 de Cevisama, es converteix en el referent internacional de la ind煤stria cer脿mica. I Onda, motor econ貌mic de la prov铆ncia en el sector cer脿mic, no podia faltar a aquesta cita”, ha assenyalat Ximo Huguet, qui ha posat l’accent en “el privilegi que suposa conjuminar esfor莽os amb la Societat Espanyola de Cer脿mica i Vidre”. Les dues institucions s’han comprom猫s avui a establir, mitjan莽ant protocols, les accions concretes i intercanvi d’experi猫ncies dins d’aquelles 脿rees que tenen en com煤. “Amb aquesta r煤brica, pretenem regular i promoure la recerca de la cultura del taulell, facilitar i afavorir la difusi贸 del coneixement en l’脿mbit dels materials cer脿mics i vitris, cooperar en la realitzaci贸 d’activitats formatives, jornades i congressos, prestar-se assessorament mutu i desenvolupar conjuntament projectes i programes de col路laboraci贸 en q眉estions relacionades amb l’activitat de les dues entitats”, ha concl貌s l’alcalde Ximo Huguet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.