fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda s’implica al màxim en la protecció a les víctimes de violència de gènere

Onda s’implica al màxim en la protecció a les víctimes de violència de gènere

La regidora de Policia Mari Carmen Aguilella ha fet balanç del sistema VIOGEN quan es compleixen més de dos anys i mig des que l’Ajuntament d’Onda s’adherira al Protocol de Col·laboració i Coordinació entre les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i els Cossos de Policia Local per a la Protecció de Víctimes de Violència Domèstica i de Gènere.

En este sentit, Aguilella s’ha mostrat satisfeta “pel bon desenvolupament i resultats que s’estan obtenint a l’hora de protegir, informar, assessorar i ajudar a les dones víctimes de violència de gènere dins d’este protocol d’actuació”. Així, el protocol marcat pel Ministeri de l’Interior estableix els criteris d’actuació i pautes específiques de coordinació entre la Policia Local i la Guàrdia Civil d’Onda, així com els criteris de comunicació i coordinació de les Forces de Seguretat amb altres institucions implicades.

A finals de 2015, la Policia Local d’Onda va fer un pas més i es va incorporar a l’aplicació informàtica de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (Sistema VIOGEN). “En incorporar-nos a este sistema hem reforçat la lluita contra la violència de gènere, posant èmfasi en la protecció i seguiment de les víctimes, doncs este sistema se centra en la situació de cada dona de forma individualitzada. Tracta d’analitzar i prevenir el risc, així com de seguir els canvis de circumstància de les víctimes i els seus agressors, i es pot enviar una alerta en temps real si es detecta un perill a les víctimes en tot el territori nacional”, ha explicat Aguilella.

Leave a Reply

Your email address will not be published.