fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda unifica els impostos de brossa i clavegueram

Onda unifica els impostos de brossa i clavegueram

El consistori uneix els tributs de recollida, tractament i eliminació de residus i el de clavegueram en un pagament i elimina la taxa d’escomesa.

L’Ajuntament d’Onda tractarà en el Ple del pròxim dimecres la unificació de dos impostos. Així, els tributs de la taxa de recollida, tractament i eliminació de residus sòlids urbans i la taxa de clavegueram passaran a ser un pagament semestral, en lloc de cobrar-se trimestralment com s’anava duent a terme fins ara. “El departament d’Hisenda, que dirigeix la regidora Silvia Cerdà, ha gestionat de manera responsable per a unificar estes taxes i que es puga facilitar el pagament a la ciutadania. Per tant, no es tracta de cap augment de la pressió fiscal, si no d’una reagrupació que ha vingut forçada per les quanties dels impostos, ja que la Diputació Provincial de Castelló no es fa càrrec del cobrament de les quantitats menors de 10 euros com era el cas del clavegueram. A més, hem eliminat una taxa de 40 euros per a l’autorització d’escomesa del clavegueram”, ha explicat Huguet.

Cal recordar que l’Ajuntament és el responsable de la recaptació per via ordinària d’estes taxes, però que l’ens provincial s’encarrega de la via executiva i açò suposava que, amb la modificació de l’ordenança de la Diputació, els rebuts del manteniment del clavegueram que són de 8 euros es quedaren sense cobrament per la segona via. Així, s’ha decidit unir-los en un sol pagament i fer-ho cada sis mesos perquè no existisca esta problemàtica que podia portar a discriminacions. L’alcalde ha indicat que “els onders pagarem exactament el mateix que ho anàvem fent fins ara, però ho anem a fer en dues vegades”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.