fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Orpesa acull simulacres d’incendis i rescats de la unitat canina al Parc de la Prevenció

Orpesa acull simulacres d’incendis i rescats de la unitat canina al Parc de la Prevenció

Orpesa ha acollit este dissabte el Parc de la Prevenció, que s’ha instal·lat durant tot el dia (en horari de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.00 hores) amb motiu de la Setmana de Prevenció d’Incendis, en la qual este any s’ha triat a la localitat costanera com a seu.

L’alcaldessa, María Jiménez, i el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, han estat els encarregats d’inaugurar l’esdeveniment i han tingut l’oportunitat de parlar amb alguns dels professionals del Consorci Provincial de Bombers de Castelló i conèixer les eines amb les quals treballen en el seu dia a dia. La primera edil ha volgut agrair als bombers, la Policia Local, protecció civil i la Fundació Mapfre “per fer possible esta Setmana de la Prevenció”.

Així, al costat de la plaça de bous, el públic ha pogut assistir a simulacres tant de rescat de bombers amb atrapats en accidents de trànsit, com de cerca de persones per part de la unitat canina. A més, els més petits de la localitat han participat en la casa de la prevenció de la Fundació Mapfre, un inflable que simulava una llar envaïda pel fum després del foc i en el qual els nens i nenes han hagut de trobar la sortida per a posar-se fora de perill.

I és que des de primera hora del matí, la plaça de toros s’ha omplert de desenes de famílies i nens que no han dubtat a muntar-se al camió de bombers, provar-se l’armilla antibales i el casc dels agents de la Policia Local o, fins i tot, han pogut pujar en l’escala elevadora per a contemplar totes les activitats des de les altures. Així mateix, la jornada ha servit per a exposar els vehicles i mitjans que utilitza el Consorci Provincial de Bombers de Castelló en les àrees de prevenció, extinció d’incendis, salvament i protecció civil, així com els de la Policia Local.

La Setmana de la Prevenció s’acomiadarà este diumenge, 1 de desembre, amb una jornada de portes obertes del parc de bombers professional de la Plana Alta, en la qual els veïns i visitants tindran l’oportunitat de recórrer les instal·lacions, des de les 11.00 i fins a les 14.00 hores, i conèixer més de prop la labor d’estos professionals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.