fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Orpesa es prepara per a obrir les seues platges amb noves mesures de seguretat i una ‘app’ per a consultar l’aforament

Orpesa es prepara per a obrir les seues platges amb noves mesures de seguretat i una ‘app’ per a consultar l’aforament

L’arena comptarà amb carrils de trànsit d’entrada i eixida per a garantir la distància social i es reforçarà la vigilància en els dies de més afluència.

L’Ajuntament d’Orpesa ja el té tot llest per a obrir les platges al públic. Estos espais romandran oberts des de dilluns que ve, “perquè acabarem d’entrar en la fase 2”, i serà a mitjan juny quan “compten amb tots els serveis per a garantir la protecció dels usuaris”, segons explica l’alcaldessa, María Jiménez.

És per això que Jiménez demana “responsabilitat a tots els usuaris que des del pròxim dia 1 acudisquen a les nostres platges, perquè han de seguir totes les pautes de seguretat marcades pel Govern”.

Una d’estes mesures serà la “creació de carrils de trànsit d’entrada i eixida”, tal com explica el regidor encarregat de l’àrea, Jordi Llopis, qui recorda que “la franja més pròxima al litoral, que habitualment és utilitzada per al passeig pels banyistes, s’abalisarà perquè esta activitat es puga realitzar amb tranquil·litat i complint amb les normes de distanciament social”.

A més, els equips de salvament i socorrisme seran els encarregats de controlar que els usuaris compleixen amb les normes de distanciament social i seguretat adequats. Un servei que es reforçarà “amb més personal els dies en què existisca una major afluència de banyistes per a evitar possibles contagis”, avança Llopis.

Així mateix, els veïns i turistes podran descarregar-se una ‘app’ per a consultar en temps real l’aforament de cadascuna de les platges del municipi. “En el cas que l’usuari no puga accedir a esta aplicació, si la platja està completa s’hissarà una bandera en la qual l’indicarà”, destaca l’edil.

Una altra de les novetats és que enguany les platges no comptaran amb dutxes, seguint amb les recomanacions per part de l’Agència Valenciana de Salut, “perquè suposen un focus de contagi”.

D’esta manera, Orpesa convertix les seues platges en espais segurs perquè veïns i visitants puguen gaudir plenament d’estos espais. Els usuaris podran trobar en totes elles cartells informatius, així com casetes en cadascun dels passejos marítims “on podran consultar tota la informació necessària i les mesures que hem adoptat per a adaptar-nos a la nova temporada turística”, assenyala la primera edil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.