fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Peníscola homenatja a les seues 50 reines en una emotiva i històrica vetlada

Peníscola homenatja a les seues 50 reines en una emotiva i històrica vetlada

La Gala ha reunit a totes aquelles que han ostentat el càrrec des de 1968.

Peníscola ha celebrat esta nit un dels actes més destacats i emotius de la programació festiva, el gran Homenatge a les 50 Reines de les Festes de la localitat. Durant la nit s’ha commemorat la solemnitat d’esta efemèride a través de les quals han sigut representants del municipi des de 1968 fins ara.

Rafaela Biosca, ha sigut la que ha encapçalat la desfilada fins al Parc d’Artilleria i, una vegada allí, la primera a pujar a l’escenari per a poder presenciar com la seguien les seues successores de la resta d’anys fins a arribar a Alejandra Martín, l’actual Reina de les Festes.

Excepte algunes dones que no han pogut assistir, les protagonistes de la nit han rebut novament la banda que les corona, però en esta ocasió, a les mans de l’alcalde de la ciutat, Andrés Martínez. Les reines, els seus familiars i acompanyants han sigut testimonis del pas de la història a través de les figures de les reines. Una vegada format el quadre regi, l’edil ha fet lliurament d’un detall institucional a Don Manuel Arnau, alcalde de la ciutat en 1968.

Martínez ha definit l’esdeveniment com “la constatació que un poble que creu en les seues tradicions i conserva fortes les seues arrels, és capaç de mirar cap a davant sense por”. A més, l’alcalde ha confessat emocionat que esta nit la recordarà per sempre, doncs “les Reines són, i avui més que mai, la viva imatge del compromís del nostre poble amb les seues festivitats i tradicions”.

La regidora de Festes, Raquel París, ha sigut l’encarregada d’inaugurar la gran Gala amb el seu parlament. En ell ha plasmat el seu agraïment a totes les Corts d’Honor que han representat a la Ciutat en el Mar durant estos 50 anys, així com la seua enhorabona a totes les dones que anaven a ocupar l’escenari per donar continuïtat a la figura que va sorgir amb valentia en 1968. París ha volgut destacar també la labor que al llarg d’estos anys han realitzat els alcaldes de Peníscola, regidors de Festes, presentadors dels actes de proclamació, les Comissions de Festes i Taurines, entitats locals i, sobretot, als veïns i veïnes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.