fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Pen铆scola posa en marxa el projecte d’Educaci贸 per a la Sostenibilitat en els col路legis

Pen铆scola posa en marxa el projecte d’Educaci贸 per a la Sostenibilitat en els col路legis

脡s el primer municipi espanyol que facilita als seus estudiants integrar formaci贸 ambiental complement脿ria en el seu curr铆culum escolar.

L’Ajuntament de Pen铆scola ha posat en marxa el seu Programa 鈥淓ducaci贸 per a la Sostenibilitat鈥 que impulsa i promou la Regidoria de Medi Ambient, en coordinaci贸 amb els Centres d’Educaci贸 Prim脿ria D. Jaime Sanz i Internacional School Pen铆scola, de la localitat.

Es converteix aix铆 en el primer municipi espanyol que facilita als seus estudiants integrar formaci贸 ambiental complement脿ria en el seu curr铆culum escolar.

El programa, que s’impartir脿 en un per铆ode de sis mesos, des de setembre de 2022 a febrer de 2023, integra un complet manual amb 6 unitats did脿ctiques que desenvolupa temes sobre canvi clim脿tic, energies renovables, economia circular, residus, naturalesa i biodiversitat, cicles de l’aigua i objectius de desenvolupament sostenible.

Cada unitat did脿ctica, es completa amb diversos, exercicis, experiments, activitats de dibuix, pintura, escultura, redacci贸, arts esc猫niques o cinema f貌rum i el curs compta, a m茅s, amb eixides externes, visites i excursions a instal路lacions de gesti贸 ambiental i espais naturals.

“L’actual legislaci贸 sobre educaci贸 recull entre els principis del sistema educatiu, l’educaci贸 per a la transici贸 ecol貌gica com a contribuci贸 a la sostenibilitat i la necessitat de la transversalitzaci贸 de l’Educaci贸 Ambiental per a la Sostenibilitat en les pol铆tiques p煤bliques” ha recordat l’edil de l’脿rea de Medi Ambient, Miguel Castell, posant l’accent en el fet que Pen铆scola “no sols compleix amb la norma, sin贸 que la supera i s’anticipa al futur, introduint de manera pionera i nova, un treball de formaci贸 directa en mat猫ria de sostenibilitat en les relacions amb l’entorn, ja que l’educaci贸 ambiental – com qualsevol altra 脿rea – ha de desenvolupar-se en relaci贸 amb el mitj脿 social i natural en qu猫 es produeix” ha explicat.

L’alcalde, Andr茅s Mart铆nez, ha destacat d’aquest projecte la seua “transversalitat” ja que aborda temes que es relacionen amb diferents 脿mbits de la nostra vida quotidiana, “treballant amb el col路lectiu estudiantil en les seues primeres etapes, preparant els adults del futur, que des de ja transmeten en les seues llars la import脿ncia dels valors que els facilita aquesta experi猫ncia” ha traslladat, felicitant les 脿rees implicades, a la consultora especialitzada, aix铆 com a la comunitat educativa, per la seua “voluntat de col路laboraci贸 en l’educaci贸 dels nostres fills”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.