fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Peníscola reivindica la singularitat de la seua oferta comercial i reclama a les administracions superiors la seua catalogació com a turística

Peníscola reivindica la singularitat de la seua oferta comercial i reclama a les administracions superiors la seua catalogació com a turística

L’alcalde ha traslladat al Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, la necessitat d’abordar les dificultats i els reptes que planteja l’actual situació de crisi en el sector als establiments comercials dependents de l’activitat turística.

L’Ajuntament de Peníscola ha convocat hui el Consell Sectorial municipal de Comerç, òrgan consultiu en el qual estan representats els comerços locals, així com els grups polítics municipals, que integren la corporació.

En la trobada, que s’ha convocat de manera extraordinària, s’han tractat diversos temes de consideració, entre els quals es troba “la necessitat de considerar la singularitat de la configuració de l’oferta comercial en destinacions turístiques com la nostra” ha explicat el propi alcalde, Andrés Martínez.

“Creiem tots necessari que s’atenga esta petició des de les administracions superiors; en un moment crític com en el que ens trobem, hem d’articular mecanismes en els quals les normatives i els espais de diàlegs que afecten el turisme siguen realment transversals, en la mesura en la qual travessen el desenvolupament d’altres activitats” ha explicat.

Peníscola, amb 8000 habitants, compta amb una oferta comercial de més de 360 establiments, “la supervivència del nostre comerç passa per l’activitat turística i la seua bona salut” ha assegurat Martínez, “així que és lògic que el sector comercial siga escoltat per part dels qui tenen competències en regulació en matèria turística, se’ls considere com afectats per la mateixa i com a protagonistes en funcionament del propi sector”.

Amb este convenciment, el propi alcalde ha traslladat al Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, la necessitat de considerar la singularitat del comerç dependent de l’activitat turística. “Hem de contemplar junts la necessitat d’abordar les dificultats i els reptes que planteja l’actual situació de crisi en el sector als establiments comercials dependents de l’activitat turística” ha assegurat Martínez, valorant molt positivament la predisposició de Colomer a dialogar sobre esta qüestió.

En esta mateixa línia, el municipal ha anunciat que posarà sobre la taula, en el Patronat Provincial de Turisme, que es considere la particularitat dels comerços orientats al sector turístic, amb l’objectiu d’articular polítiques de participació i escolta activa al sector, així com ajudes per a pal·liar els efectes de la crisi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.