fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Pen铆scola reivindicar脿 en Fitur la seua aposta per la sostenibilitat i la intel路lig猫ncia tur铆stica

Pen铆scola reivindicar脿 en Fitur la seua aposta per la sostenibilitat i la intel路lig猫ncia tur铆stica

La localitat posar脿 en valor en la cita madrilenya la seua condici贸 de membre de la Xarxa estatal de destins intel路ligents, la qual cosa centrar脿 bona part de la seua agenda de treball.

L’Ajuntament de Pen铆scola ha presentat aquesta setmana les l铆nies generals d’actuaci贸 del dest铆 en la primera cita nacional tur铆stica, la Fira Internacional de Turisme de Madrid.

La localitat es reivindicar脿 en la cita madrilenya com a dest铆 innovador que aposta per la intel路lig猫ncia tur铆srica, la qual cosa centrar脿 bona part de la seua agenda de treball tant amb cites amb empreses de serveis per al disseny de diverses actuacions al llarg d’aquesta anualitat, com amb administracions superiors.
Pen铆scola forma part de la Xarxa DTI a nivell nacional, des de la seua constituci贸, aix铆 com del conjunt de destinacions de la Comunitat que estan treballant en aquesta adre莽a, sent Pen铆scola un dels tres destins vocals dins de la xarxa auton貌mica, “apostant per la innovaci贸, la millora de l’accessibilitat, el comprom铆s amb la sostenibilitat, la integraci贸 de la tecnologia i la millora de la governan莽a” ha explicat Par铆s. S’ha superat ja la primera fase de diagn貌stic i enguany el consistori proposa dur a terme diverses actuacions i inversions per a continuar avan莽ant en la implementaci贸 de la intel路lig猫ncia tur铆stica en la gesti贸 de dest铆.
El nou portal web, la inclusi贸 de les noves tecnologies a les diverses estrat猫gies de m脿rqueting i l’aposta per la integraci贸 de les diverses 脿rees per a la gesti贸 de serveis sostenibles i eficients, s贸n els objectius d’aquesta tasca transversal.

鈥淟a intel路lig猫ncia tur铆stica, la planificaci贸 estrat猫gica i l’aposta per la qualitat tur铆stica ens faran m茅s competitius i hem de reivindicar-nos davant el sector com un dest铆 pioner i comprom茅s amb els objectius de desenvolupament sostenible鈥 ha valorat el propi alcalde, Andr茅s Mart铆nez.
Pen铆scola de Cinema

Pen铆scola de Cinema 茅s la marca que la ciutat castellonenca vol continuar posicionant en aquesta edici贸 de la fira madrilenya.

Amb aquest objectiu, es presentar脿 al costat de la resta de ciutats de cinema de la Comunitat, en un espai espec铆fic en fira per a destins relacionats amb la ind煤stria audiovisual.l Concretament, el dest铆 castellonenc compartir脿 la informaci贸 detallada sobre les rutes pels escenaris de rodatges, que s’han vingut ampliant des de la seua posada en marxa des de 2016, tant a professionals com al p煤blic final.

A m茅s, durant el dijous, dia de la Comunitat a l’entorn de la fira, Pen铆scola presentar脿 en roda de premsa nous esdeveniments vinculats a la marca de ciutat de pel路l铆cula, que tindran lloc enguany en la localitat. 鈥淐ites que hem d’anar ja posicionant en l’agenda dels mitjans i dels diferents agents tur铆stics, perqu猫 el p煤blic final continue trobant excuses per a visitar-nos i redescobrir Pen铆scola i els seus escenaris de pel路l铆cula per a unes vacances de cinema鈥 ha assegurat la regidora.

La vinculaci贸 de la ciutat amb el m贸n audiovisual 茅s 脿mplia i prov茅 d’una traject貌ria iniciada ja en el segle passat per importants cineastes com Berlanga, trobat un dels seus moments m茅s gloriosos en el rodatge del Cid, la superproducci贸 de Hollywood que va impulsar el desenvolupament tur铆stic del municipi des dels anys seixanta.

Recentment, l’impuls de l’脿rea de Turisme i Comunicaci贸 de l’Ajuntament, ha facilitat que Pen铆scola haja acollit nombrosos rodatges en els 煤ltims anys i, m茅s recentment i amb major impacte, la reeixida s猫rie nacional El Ministeri del Temps, aix铆 com la reconeguda i guardonada serie Joc de Trons , la m茅s important de la hist貌ria de la televisi贸 a nivell mundial, pel nombre de seguidors i espectadors, aix铆 com segons la pr貌pia cr铆tica. La s猫rie de Mediaset, El Quiosquet de Pepe, amb dues temporades, els exteriors de les quals es van rodar pr脿cticament 铆ntegrament a la Ciutat en la Mar, van reportar tamb茅 una promoci贸 important铆ssima per al dest铆.

Els Festivals i l’oferta cultural, claus

A ning煤 se li escapa que una dels avantatges competitius de Pen铆scola 茅s el seu patrimoni monumental, conformat principalment pel Castell templer pontifici i la seua ciutadella.
A m茅s d’aquest recurs patrimonial, l’oferta cultural de la ciutat 茅s un dels principals atractius tur铆stics del dest铆, aix铆 ho testifica l’煤ltim perfil del turista que Turisme Comunitat Valenciana ha elaborat sobre el turista que arriba a la localitat del Papa Lluna, que assegura que l’oferta cultural del dest铆 茅s ja el principal factor de motivaci贸 per al despla莽ament del turista a la ciutat, en 7 de cada 10 casos.
Per tot aix貌, la cita madrilenya 鈥溍﹕ un espacarate irrenunciable per a la nostra oferta cultural i de festivals que, entre diverses administracions, fem possible, com el Festival de Jazz, el Festival de Teatre Cl脿ssic, el Festival de M煤sica Antiga i Barroca, el Festival de M煤sica Cl脿ssica, a m茅s d’altres festivals musicals orientats al segment m茅s jove鈥 ha explicat la responsable de l’脿rea.

La gastronomia centra l’agenda

Amb la col路laboraci贸 de l’Associaci贸 Gastron貌mica Ciutat de Pen铆scola, l’脿rea de Turisme continua apostant per l’ampliaci贸 del concepte de vacances de cinema en el dest铆 m茅s enll脿 del descobriment de les rutes i localitzacions de rodatges, incorporant receptes dels restauradors locals relacionades amb cadascuna de les produccions m茅s emblem脿tiques. Amb les receptes i Plats de Cinema la gastronomia peniscolana protagonitzar脿 un xou cooking en la pr貌pia fira, aix铆 com una demostraci贸 gastron貌mica en el Mercat de la Pau de la capital, el divendres al llarg de tota la jornada.

L’aposta pel turisme familiar, estrat猫gica per al dest铆

En aquesta nova edici贸 de Fitur per a Pen铆scola el segment familiar continua sent una de les prioritats, amb el qual emprendr脿 noves accions promocionals en la cita tur铆stica madrilenya com a exemple en l’脿mbit de col路laboraci贸 p煤blic-privat, aix铆 com en l’脿mbit de la promoci贸, de la m脿 de diferents institucions, tamb茅 a l’empara de la Secretaria d’Estat de Turisme i de Turespa帽a, a trav茅s del Segell de Turisme Familiar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.