fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Platges, Turisme, Esports i Policia Local presenten el dispositiu de platges per a este estiu a Sagunt

Platges, Turisme, Esports i Policia Local presenten el dispositiu de platges per a este estiu a Sagunt

El dispositiu està format per més de 100 persones que treballen este estiu per a garantir la qualitat i la seguretat a les platges.

Este matí s’ha presentat a la platja del Port de Sagunt el dispositiu de serveis que l’Ajuntament de Sagunt desplega durant els mesos d’estiu a les platges per a garantir la qualitat i la seguretat a les persones usaries. Els diferents serveis que es coordinen, que ja estan actius, són: Salvament i Socorrisme; Servei Sanitari; Servei de vigilància i control d’Aforament de General Drones; Punts accessibles; Policia Local; i la SAG. Així mateix, les regidories de l’Ajuntament de Sagunt que han coordinat el dispositiu són les dels departaments de Platges, Turisme, Esports i Policia Local.

Amb este dispositiu en el qual treballen més de 100 persones, es garantixen unes platges de qualitat i segures, en les quals regularment es fa una neteja a més de la cura dels espais naturals. També es proporciona seguretat per a banyistes així com controls d’aforaments i distàncies adaptats a la normativa per Covid-19.

A l’acte han assistit l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor de Platges, Roberto Rovira; el regidor Esports, Javier Timón; i el tinent d’alcalde d’Almardà, Pepe Gil. Moreno ha manifestat que «és un dispositiu ampli que pretén prestar un servei de qualitat, tant als ciutadans i ciutadanes del nostre municipi, com per a tots els visitants». En esta línia, ha destacat la seguretat com a eix principal, a més de que «més enllà de la pandèmia és una cosa important i per això en elements de salvament incorporem cada vegada més serveis».

El delegat de Platges, Roberto Rovira, ha remarcat la «innovació tecnològica» que suposa l’ús del dron per al salvament i control d’aforaments, «per a garantir la seguretat i el control als nostres banyistes». Així mateix, ha explicat que estos serveis es realitzen amb «el respecte i la cura d’un dels entorns més importants de la nostra ciutat, que són els entorns litorals, les dunes que són especialment protegides».

Per part seua, Javier Timón ha destacat que «des de la part d’esports, són moltes i molt variades totes les activitats que es desenvoluparan este estiu» i, en este sentit, ha apel·lat a la responsabilitat social per a poder gaudir d’esta mena d’activitats seguint la normativa.

A continuació, s’han hissat les banderes blaves de les platges del Port de Sagunt, Almardà i Corinto. Es tracta d’una certificació de qualitat internacional en la qual es treballa durant tot l’any i, sobretot, durant la temporada estival. A més d’esta distinció en 3 platges diferents, les platges del nostre municipi tenen 2 banderes Q de qualitat, 3 de Qualitur, 8 diferents de ISOS, 3 de Certificació ambiental Emas i Turisme Segur. En total, sumen 19 guardons que garantixen la qualitat de les nostres platges.

Els serveis de Salvament i Socorrisme durant els mesos de juny i setembre estaran de dilluns a diumenge de 10.00 a 20.00 hores, amb vigilància en torre de 10.30 a 19.30 hores. D’igual forma, els mesos de juliol i agost, el servei estarà actiu de dilluns a diumenge de 10.00 a 21.00 hores, amb vigilància en torre de 10.30 a 20.30 hores. Este servei finalitzarà el 26 de setembre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.