fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Puig mostra el suport de la Generalitat al Consorci del Millars per a seguir protegint i promovent el paratge natural a Vila-real

Puig mostra el suport de la Generalitat al Consorci del Millars per a seguir protegint i promovent el paratge natural a Vila-real

L’alcalde de Vila-real i president del Consorci del Millars, Jos茅 Benlloch, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, van presidir ahir una reuni贸 de treball del Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars, en la qual el cap del Consell ha mostrat el suport del Govern auton貌mic al treball que ve desenvolupant el consorci per a la protecci贸 i promoci贸 del paratge natural.

La reuni贸, que ha tingut lloc a la Casa de l’Assut, propietat del Sindicat de Regs, ha comptat tamb茅 amb la participaci贸 de l’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, el regidor de Medi ambient de Borriana, Bruno Arnandis, i el diputat provincial de Sostenibilitat, Mario Garc铆a, a m茅s dels presidents de la Comunitat de Regants, Pascual Broch, i del Sindicat Central d’Aig眉es del Milalrs, Enrique Font, regidors i t猫cnics ambientals.

“El Consorci del Millars, que va n脿ixer en 2005 despr茅s de la protecci贸 per part de la Generalitat del paratge de la desembocadura, ha suposat una experi猫ncia d’猫xit, perqu猫 ha demostrat que la uni贸 entre administracions, amb un objectiu com煤 com en aquest cas 茅s la protecci贸 del nostre entorn natural, pot ser molt fruct铆fera”, assenyala Benlloch, qui ha volgut agrair tamb茅 a la Comunitat de Regants la seua col路laboraci贸, despr茅s de la incorporaci贸 “hist貌rica” de l’entitat a les reunions de l’organisme. “Hem de seguir treballant junts per a protegir i promocionar el Millars, com un entorn natural de gran valor que pot ser tamb茅 un important铆ssim motor econ貌mic per als nostres municipis”, agrega.

En la mateixa l铆nia, Puig ha destacat l’exemple de “governan莽a comuna” que suposa el Consorci del Millars i l’aposta de la Generalitat per preservar la naturalesa com un comprom铆s amb les generacions futures. “El Millars 茅s un dels rius m茅s aprofitats del m贸n; vinculat a la humanitzaci贸, pel treball que s’ha realitzat permanentment per a adequar-lo a les necessitats de la poblaci贸 i aconseguir, aix铆, que l’agricultura f贸ra aqueix factor de creixement econ貌mic que sempre ha sigut”, assenyala el president de la Generalitat. Per a莽貌, Puig advoca per estudiar f贸rmules que permeten combinar la naturalesa amb “la realitat econ貌mica” per a aconseguir “tot el rendiment social i tur铆stic possible” des d’una perspectiva sostenible. Amb aquest objectiu, el cap del Consell ha traslladat al Consorci del Millars el suport de la Generalitat per a emprendre accions conjuntes que contribu茂squen a preservar i promoure l’entorn.

Pr猫viament a la reuni贸, el Consorci del Paisatge Protegit del Millars ha iniciat els tr脿mits per a la contractaci贸 de la vigil脿ncia i manteniment del paratge. Un total de sis empreses han presentat oferta a la plica del que suposa el principal contracte de servei del consorci, amb un preu de licitaci贸 de 160.000 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.