Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Quaranta nous positius de coronavirus en la Comunitat Valenciana eleven a 188 els casos actius

Quaranta nous positius de coronavirus en la Comunitat Valenciana eleven a 188 els casos actius

Hi ha 2 a la província de Castelló, 18 a la província d’Alacant i 20 en la de València.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat este matí 40 nous casos positius de coronavirus en l’en la Comunitat Valenciana, la qual cosa eleva a 188 els casos actius.

S’han conegut 2 casos a la província de Castelló, 18 a la província d’Alacant i 20 en la de València. De tots ells, 19 són dones i 21 són homes. Onze d’ells estan ingressats i un revist gravetat.

D’esta manera, el nombre de casos actius s’eleva a 188 en la Comunitat Valenciana:

· 7 a la província de Castelló

· 57 a la província d’Alacant

· 124 a la província de València

El nombre de persones ingressades en este moment és de 42 i 3 d’elles estan greus.

La consellera ha explicat que, fins al moment, s’han realitzat un total de 2.734 proves amb resultat negatiu. En el número 900 s’han atés des que es va posar en marxa més de 14.000 crides, i ha baixat al 8% la sol·licitud d’informació general gràcies a la posada en marxa de l’autotest” en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat, que ha rebut ja més d’un milió de visites. (http://coronavirusautotest.san.gva.es/autotest_va.html)

La Conselleria ha adoptat noves mesures especials a través de la Direcció General de Farmàcia i de la Direcció General d’Assistència Sanitària que ja estan en vigor.

Entre les mesures de la DG de Farmàcia es troba promoure la modificació i prescripció de tractaments mitjançant les cites telefòniques i les cites sense presència del pacient, especialment per a pacients crònics. A més, es dispensarà la quantitat màxima possible de medicaments i productes sanitaris en les Unitats d’Atenció Farmacèutica a pacients Externs i en Centres Sanitaris, sempre d’acord amb les característiques del pacient i del medicament. Estan destinades a pacients que presenten major risc de contagi i pacients amb situacions clíniques que aconsellen evitar l’assistència a un centre hospitalari. Per descomptat, es farà sempre d’acord amb les característiques del pacient i del medicament.

D’altra banda, s’habilita als serveis de Farmàcia perquè disposen de les instal·lacions i equipament adequats, per a l’elaboració de lots de gels hidroalcohòlics destinats a personal sanitari i es reserven les formulacions comercials, envasades amb dosificadors, per als pacients, professionals i usuaris d’espais on es dóna un major flux de persones.

Per part seua, des de la Direcció General d’Assistència Sanitària s’han adoptat mesures especials destinades als departaments de salut, prohibint les visites en termes generals i només si és necessari, permetent la presència d’un únic acompanyant com a cuidador de pacients ingressats en hospitals per a pacients crònics (HACLES), i menors o pacients dependents en la resta dels dispositius sanitaris.

En tot cas, qualsevol persona que presente símptomes ha d’abstenir-se d’acompanyar a un pacient i s’ha de suspendre l’activitat del voluntariat i les visites dels informadors tècnics sanitaris. A més, l’horari de visites en UCI es restringix a mitja hora dues vegades al dia, també limitada a un únic acompanyant i ha de cancel·lar-se qualsevol activitat grupal o comunitària de promoció o prevenció de la salut, encara que s’assegurarà el servei de restauració per als professionals.

A més, podran ser suspeses o retardades les activitats quirúrgiques programades, excepte la urgent i oncològica, segons les necessitats dels centres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.