fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Representants i personal t猫cnic de Borriana es formen en la utilitzaci贸 d’un llenguatge administratiu no sexista

Representants i personal t猫cnic de Borriana es formen en la utilitzaci贸 d’un llenguatge administratiu no sexista

La Fundaci贸 Isonomia de la Universitat Jaume I ha impartit el curs basat en la posada en pr脿ctica d’una comunicaci贸 inclusiva.

El personal t猫cnic de l’Ajuntament de Borriana i una part de la representaci贸 municipal han tingut avui l’oportunitat d’assistir al curs sobre 鈥淟lenguatge administratiu no sexista鈥 que ha tingut lloc en el Sal贸 de Plens Municipal. La Fundaci贸 Isonomia de la Universitat Jaume I i a trav茅s del patrocini de la Diputaci贸 de Castell贸, ha transm猫s durant les quatre hores que ha durat la sessi贸, els conceptes i les estrat猫gies b脿siques per afavorir l’煤s d’un llenguatge no sexista en la documentaci贸 administrativa amb la qual cada dia es treballa en el consistori.

El curs gratu茂t ha estat impartit per Anna Sales Boix de la Fundaci贸 Isonomia, que des del comen莽ament de la sessi贸 ha volgut deixar clar que 鈥渆l curs pret茅n facilitar algunes eines i estrat猫gies b脿siques per afavorir l’煤s d’un llenguatge no sexista en els processos administratius dels ajuntaments de tota la prov铆ncia鈥. A m茅s, Surts tamb茅 ha indicat que tamb茅 鈥渆ns serveix per presentar i que cadascuna de les persones assistents disposi de la Guia de Tractament no Sexista del Llenguatge Administratiu editat de forma conjunta per la institucional provincial i la Fundaci贸 Isonomia.

Dins del programa que durant el mat铆 han seguit les treballadores municipals i representants municipals assistents, el primer bloc tem脿tic ha fet refer猫ncia a l’aproximaci贸 al concepte i pr脿ctica d’una comunicaci贸 inclusiva, per m茅s tard aportar les eines i estrat猫gies b脿siques per no caure en el 鈥渟exisme ling眉铆stic i utilitzar un llengua no sexista precisament en la documentaci贸 administrativa鈥. Per finalitzar el curs, s’ha treballat, valorat i experimentat amb casos pr脿ctics i l’aplicaci贸 que s’hagu茅s pogut fer de la teoria anteriorment exposada.

Finalment, cada persona assistent al curs rebr脿 el certificat que acredita el coneixement de la teoria contra el llenguatge sexista, malgrat que com ha declarat el regidor de Serveis Socials, Manel Navarro, que ha seguit el curs 鈥渆l certificat 茅s el de menys, ja que el que realment 茅s interessant 茅s comprovar com a moltes vegades sense adonar-nos, utilitzem aquest llenguatge en la documentaci贸 administrativa municipal, i com amb els casos pr脿ctics hem pogut incorporar les t猫cniques necess脿ries per poder utilitzar un llenguatge inclusiu sense dificultats afegides鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.