fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sagunt acull la presentació de la campanya de prevenció d’ofegaments ‘Platges segures’ de la Generalitat Valenciana

Sagunt acull la presentació de la campanya de prevenció d’ofegaments ‘Platges segures’ de la Generalitat Valenciana

Els consellers Gabriela Bravo i Arcadi España, acompanyats per Darío Moreno, han visitat el dispositiu de seguretat de les platges del municipi.

Sagunt ha acollit este matí la presentació de la campanya de prevenció d’ofegaments ‘Platges segures’ de la Generalitat Valenciana. L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha rebut la visita de la consellera de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo; i del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, a més de comptar amb la presència de la regidora de Turisme, Natalia Antonino; del regidor de Platges, Roberto Rovira, i d’altres membres de l’Equip de Govern.

La visita s’ha iniciat a la platja del Port de Sagunt, en la qual han pogut comprovar el funcionament del dispositiu de seguretat de les platges del municipi, en el qual s’inclou el dron de salvament, que ha realitzat un simulacre, així com el dispositiu de Policia de Platges, el personal contractat per la Generalitat i els servicis d’Emergències i de Socorrisme i Salvament.

Una vegada finalitzada la visita a la platja, el Casal Jove del Port de Sagunt ha acollit la presentació de la campanya i el portal web ‘Platges segures’, que té com a objectiu la prevenció dels ofegaments en les zones de bany de la Comunitat Valenciana. En este sentit, l’alcalde de Sagunt ha agraït l’elecció de Sagunt per a esta presentació, ja que ajuda a explicar «el gran esforç per ser una platja segura gràcies al treball en equip de diferents regidories, sempre amb l’accent en la seguretat, que considerem un criteri imprescindible». A més, Moreno ha incidit en eixa seguretat tant abans de la covid-19 com ara, «perquè hem adaptat els drons de salvament incorporant-los intel·ligència artificial per a controlar l’aforament de les platges evitant aglomeracions i actuant de manera immediata». Finalment, l’alcalde ha destacat l’estratègia global per part de la Generalitat «a manera de paraigua protector, apostant per un criteri comú que hem de seguir i esforçant-se per donar-nos suport a tots i totes en les labors per a posar en marxa els servicis».

Per la seua banda, Arcadi España ha ressaltat el sector Turisme com a «fonamental» i ha destacat tres conceptes: «La col·laboració entre administracions i l’agraïment a tot el personal per la seua tasca imprescindible; la seguretat i l’esforç impressionant en la desescalada, i la corresponsabilitat de les administracions i de la gent per a aconseguir un turisme segur en la Comunitat Valenciana».

Gabriela Bravo ha assegurat que l’elecció de Sagunt com a seu de la presentació d’esta campanya és pel «reconeixement europeu de ser la platja més segura i a l’aposta per les noves tecnologies per a afermar eixa seguretat», ja que per a Bravo són elements imprescindibles per a poder avançar en la seguretat i el benestar de les persones. La consellera ha agraït a l’alcalde de Sagunt el seu compromís per la posada en marxa «en temps rècord» del Pla de contingència que aborda mesures de seguretat necessàries per a poder gaudir de les nostres platges este estiu com un espai segur.

La campanya ‘Platges segures’ es planteja per a evitar i reduir el nombre d’ofegaments a les platges de la Comunitat Valenciana, ja que entre 2015 i 2019 van morir ofegades 251 persones, i en el que va d’any, entre juny i juliol, han mort 28 persones. Per este motiu, segons Bravo, l’objectiu és «conscienciar la ciutadania perquè la imprudència derivada de creure que no existix perill no ocasione la mort. Volem que el nostre Mediterrani siga conegut per la qualitat de les aigües i pel caràcter hospitalari de les seues gents, però no per les morts ni pels ofegaments així que, des del treball conjunt i responsable en el marc d’una millor seguretat per al nostre litoral tots i totes gaudirem una miqueta més i millor de les nostres platges».

Roberto Rovira, en el simulacre previ a la roda de premsa de presentació, ha agraït el compromís de la Generalitat en la seguretat de totes les platges i ha assenyalat que «és un encert triar les platges de Sagunt per a parlar de seguretat, perquè per a l’Ajuntament de Sagunt el més important sempre ha sigut la seguretat i el factor humà d’eixa plantilla de Salvament i Socorrisme que hem reforçat enguany amb més personal». A més, el regidor ha destacat la incorporació de la tecnologia d’intel·ligència artificial, «una tecnologia punta que ens permet tindre una millor qualitat i una millor seguretat, i estem orgullosos de tindre les millors platges de la Comunitat Valenciana i també de tot Espanya, ja que en les circumstàncies actuals Sagunt està a l’altura amb una plantilla de més de 100 persones que garantixen la seguretat i la neteja i desinfecció de totes les zones del nostre litoral».

Leave a Reply

Your email address will not be published.