fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sagunt commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional i ret homenatge a les associacions dedicades a este col·lectiu

Sagunt commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional i ret homenatge a les associacions dedicades a este col·lectiu

Serveis Socials ha organitzat un acte esta vesprada en el qual s’ha fet lliurament d’un obsequi a diverses associacions dedicades a la cura de persones amb diversitat funcional com a reconeixement per la seua labor

L’Ajuntament de Sagunt ha commemorat hui el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, que se celebra el 3 de desembre, convidant a diferents associacions dedicades a estes persones per a retre-les homenatge i reconéixer la seua labor. Per això, el Saló de Plens del consistori ha acollit un acte en el qual s’ha entregat un obsequi als representants d’estes associacions. Han estat presents l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor de Serveis Socials, Alejandro Sotoca, així com altres regidors i membres de la Corporació Municipal.

Les associacions que han sigut homenatjades en este acte han sigut l’Associació de Voluntariat Social del Camp de Morvedre (AVOCAM), l’Associació de Familiars de Persones amb Malaltia d’Alzheimer i Altres Demències del Camp de Morvedre i Puçol (AFACAM), el Centre Ocupacional Socoltie, l’Associació de Persones Sordes de Sagunt i Camp Morvedre, el Centre Ocupacional Sant Cristòfol i el Col·lectiu de Persones amb Mobilitat Reduïda del Camp de Morvedre (DISCAM).

Per la seua banda, l’alcalde de Sagunt ha explicat que és molt important visibilitzar a este col·lectiu, «al qual hem de dedicar recursos imprescindibles». I, en eixa labor de visibilització, també consideren important reconéixer a tots els que treballen per ajudar i millorar la vida de moltes d’estes persones. «Les vostres associacions treballen en tots els àmbits, intentant pal·liar els efectes d’una vida que, en molts casos, és molt dura, i que vosaltres feu que siga millor. Per això, des de l’Ajuntament volem fer este reconeixement al vostre treball i animar-vos a continuar», ha expressat l’alcalde.

Així mateix, Darío Moreno ha assegurat que les associacions dedicades a les persones amb diversitat funcional sempre comptaran amb el suport de l’Ajuntament «per a tot el que necessiteu, així com per a millorar les condicions de les vostres associacions i que pugueu seguir presentat este servici que és tan essencial per a la ciutadania». En este sentit, el primer edil ha continuat destacant que «les associacions moltes vegades arribeu on les administracions no podem, i per això és fonamental reconéixer el treball que feu també per tots nosaltres i nosaltres».

D’altra banda, el regidor de Serveis Socials ha lamentat que enguany, a causa del coronavirus, no s’ha pogut celebrar l’habitual setmana que el consistori dedica a les persones amb diversitat funcional. No obstant això, assegura, «no volíem deixar passar l’oportunitat d’agrair a les associacions que treballen amb estes persones la bona labor que fan, més encara tenint en compte la complicació d’este any».

Alejandro Sotoca també s’ha mostrat orgullós de totes les associacions que, fins i tot havent de tancar dies i mesos per la pandèmia, «continuen ací treballant i col·laborant amb l’Ajuntament. Per això, només podem donar-vos les gràcies i este xicotet homenatge és per tots vosaltres, per la vostra contínua labor, el vostre esforç i la vostra resposta durant la pandèmia».

Leave a Reply

Your email address will not be published.