fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sagunt és seleccionada com una de les ciutats més atractives per a la inversió a nivell nacional

Sagunt és seleccionada com una de les ciutats més atractives per a la inversió a nivell nacional

A través de diferents fòrums celebrats en tot Espanya, el projecte ‘Invest In Cities’ situarà a Sagunt en el millor aparador per a lluir els seus avantatges competitius davant empreses i inversors.

Sagunt ha sigut seleccionada per Invest In Cities com una de les ciutats més atractives per a la inversió a nivell nacional. D’esta forma, el municipi podrà donar a conéixer els seus avantatges competitius, projectes de desenvolupament econòmic i apostes de futur a més de 1.000 potencials inversors nacionals i estrangers per a contribuir a enfortir el teixit empresarial, el desenvolupament econòmic i la creació d’ocupació.

Per este motiu, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha assistit a la presentació de la segona edició d’Invest In Cities a Madrid, a la qual també li han acompanyat la regidora de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera; la coordinadora tècnica comercial de Parc Empresarial Sagunt (Parc Sagunt), Tere Ventura; i la presidenta de l’Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre ASECAM, Cristina Plumed.

Darío Moreno ha declarat que esta iniciativa és molt interessant perquè tracta de descentralitzar les inversions i posar en relleu que hi ha molts punts a Espanya atractius i interessants per a invertir amb capital nacional i estranger perquè hi ha talent, disponibilitat de terrenys i molts projectes. “S’han optat pels 20 llocs d’Espanya que complixen amb estes característiques de ser interessants per a la inversió i es va seleccionar a Sagunt per a formar part d’este projecte”, aclarix l’alcalde, qui explica que esta iniciativa congregarà a més de mil inversors.

“Creiem que era essencial que nosaltres estiguérem ací perquè Sagunt ha d’estar en el mapa, no solament per projectes com Camí la Mar o Parc Sagunt I que ja estan en funcionament i en els quals encara queda una mica de disponibilitat, sinó pensant en tot el que està per vindre en els 6 milions metres quadrats que serà Parc Sagunt II i en la resta dels projectes en els quals anem innovant i pensant de cara al futur. Per tant, estem molt contents de participar en este projecte i, a partir d’ara, hem d’assegurar-nos que la nostra ciutat fa els deures perquè realment siguem un pol d’atracció d’empreses i innovació”, expressa Darío Moreno.

Invest In Cities és una iniciativa impulsada per la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), la Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa (CEPYME) i per la consultora d’inversió Grup PGS l’objecte del qual és apropar inversió privada i empreses al territori de les ciutats participants, així com solucions d’inversió i finançament al teixit empresarial assentat en cadascuna d’elles.

A través de la seua plataforma web www.investincities.com, dels fòrums d’inversió local celebrats en cada ciutat participant i del Fòrum de Ciutats Atractives per a la Inversió que se celebrarà a Madrid a finals d’any, la iniciativa situarà a Sagunt en el millor aparador per a lluir els nombrosos atributs i avantatges competitius fóra de les seues fronteres.

Sagunt juntament amb 19 ciutats més, han sigut seleccionades per a participar en l’II Cimera d’Invest In Cities, que se celebrarà el pròxim 12 de desembre a Madrid, amb l’objectiu de posar en valor el seu potencial estratègic com a ciutats atractives per a la inversió.

D’altra banda, el Fòrum d’Inversió Local se celebrarà al novembre a Sagunt i permetrà articular sinergies entre les institucions públiques, el teixit empresarial i els inversors privats interessats en projectes del municipi. En el fòrum s’impartiran diferents ponències i hi haurà taules redones en les quals es tractaran temes com la inversió privada per a empreses de Sagunt, el finançament, el repte de la transformació digital, el turisme sostenible, així com a la sostenibilitat energètica. En el fòrum estaran també presents alguns actors de referència en l’àmbit de l’empresa i l’economia.

Pel que fa a la pàgina web, Sagunt disposarà d’un microsite en el qual es reflectirà el seu posicionament general, avantatges competitius, projectes de desenvolupament o bonificacions i ajudes fiscals. A més, la web comptarà amb dues plataformes d’atracció d’inversió, una enfocada a startups i una altra a empresaris. A través d’estes plataformes, els empresaris de Sagunt podran accedir a assessorament professional, capital privat i finançament per als seus projectes.

També es realitzarà un concurs de projectes d’inversió privats en el qual es podran presentar aquells projectes que tinguen interés en Sagunt i a aportar valor en el desenvolupament de la ciutat generant oportunitats i riquesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.