fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sagunt inicia la prova pilot del tractament insecticida contra les panderoles americanes

Sagunt inicia la prova pilot del tractament insecticida contra les panderoles americanes

L’innovador producte es provarà mitjançant un assaig d’eficàcia aplicat en la xarxa de clavegueram tant de Sagunt com del Port de Sagunt sense cap efecte mediambiental negatiu.

El departament de Sanitat de l’Ajuntament de Sagunt està duent a terme una prova pilot d’un tractament insecticida contra les panderoles americanes. Es tracta d’un producte innovador en el mètode de la mà de les empreses GMB Internacional S.A. i Control de Plagues i Sanitat Ambiental. El motiu pel qual s’està realitzant esta prova és perquè en dos anys no hi haurà cap insecticida en el mercat que estiga registrat per al seu ús en el clavegueram.

Este producte, de nom Crawblock, estima preveure una reducció com a mínim del 80% de la població de panderoles americanes, pel fet que, l’insecticida actua tot i que les panderoles han ingerit el producte i, en menjar-se les unes amb les altres, l’efecte és multiplicador.

L’esquer es col·loca a l’interior d’un portaesquers per unes 5 zones estratègiques del municipi. El tractament té una duració de 8 setmanes i posteriorment seran revisats per a comprovar els efectes i l’estat de consum de l’esquer per a documentar el procés.

Este producte que actua d’esquer té forma sòlida i està dissenyat per al control d’infeccions i no representa cap impacte negatiu per al medi ambient. L’objectiu d’este assaig és determinar l’eficàcia de l’insecticida amb un rigorós test de qualitat.

Després d’unes 8 setmanes, que serà entre els mesos de gener i febrer de 2020, es durà a terme l’avaluació final del producte. I si és igual o major del 80%, en almenys 3 de les 5 zones exposades, el producte es considera eficaç, com afirma el criteri europeu.

El regidor de Sanitat, Javier Timón, ha assegurat que els treballs d’aplicació es realitzaran «tant en el nucli de Sagunt com en el nucli del Port, i en definitiva es consolida la nostra aposta per millorar l’eficàcia dels tractaments que s’estan aplicant en el municipi perquè el nostre objectiu és que les plagues no siguen visibles per a la ciutadania i no tinguem la problemàtica amb la qual convivim en algunes zones del municipi en l’actualitat i que generen una alarma per part de la ciutadania».

Timón ha recordat que esta fase experimental compta amb «una ampliació de 60.000 euros del pressupost per a millorar i proporcionar tractaments més eficaços i amb els quals col·loquem a Sagunt en l’avantguarda». Finalment, ha incidit en què este tractament és sostenible, ja que és respectuós amb el medi ambient alhora que eficaç.

Leave a Reply

Your email address will not be published.