fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Sagunt sol路licita a la Generalitat la inclusi贸 del tren al Port de Sagunt en el pla de Rodalies

Sagunt sol路licita a la Generalitat la inclusi贸 del tren al Port de Sagunt en el pla de Rodalies

Amb el finan莽ament a trav茅s dels fons Next Generation de la Uni贸 Europea. Tamb茅 ha sol路licitat al Govern que INECO continue amb els estudis i projectes necessaris per a aconseguir este objectiu.

L’arribada del tren al Port de Sagunt ha tornat al Sal贸 de Plens de l’Ajuntament amb una nova moci贸. En els 煤ltims anys, el Ple ha aprovat per unanimitat una s猫rie de mocions en les quals se sol路licitava que la xarxa de Rodalies arribara al Port de Sagunt. En esta ocasi贸, el Ple ha aprovat per unanimitat una moci贸 presentada per Iniciativa Porte帽a, en la qual es demanava a la Generalitat Valenciana que incloguera l’arribada del tren fins al Port de Sagunt en el pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana.

A m茅s, sol路licitava al Govern i a la Generalitat que esta infraestructura f贸ra inclosa entre els projectes finan莽ats amb els fons Next Generation de la Uni贸 Europea. Finalment, tamb茅 demandava que el Govern encarregara a INECO (enginyeria i consultoria de transport) la continuaci贸 dels estudis i projectes necessaris per a aconseguir este objectiu. La moci贸 va ser defensada pel regidor Juan A. Guill茅n.

El text aprovat fa menci贸 a les mocions presentades anteriorment, per貌 芦entenem que la presentaci贸 d’esta moci贸 茅s necess脿ria i complement脿ria de les anteriors presentades perqu猫 ha canviat el context禄. En este sentit, marca tres punts com a novetat. En primer lloc, que la Uni贸 Europea ha creat el pla Next Generation per a la recuperaci贸 econ貌mica despr茅s de la pand猫mia. Amb este pla, els fons seran gestionats en molts casos per les comunitats aut貌nomes i els trens de rodalies poden ser objecte de finan莽ament amb estos fons. En este apartat, la moci贸 destaca els estudis realitzats sobre la reducci贸 d’emissions contaminants dels despla莽aments en vehicles particulars, i cita que, segons el Pla de Mobilitat de l’Ajuntament de Sagunt, es realitzen uns 13.000 viatges al dia entre el Port de Sagunt i Sagunt, als quals caldria sumar els que es fan a Val猫ncia i a Castell贸.

En segon lloc, la moci贸 apunta que dirigents pol铆tics de la Generalitat Valenciana 芦han declarat en dates recents la seua voluntat d’assumir les compet猫ncies en Rodalies禄, per tant, 芦fa absolutament necessari que la Generalittat contemple l’arribada del Tren de Rodalies al Port si finalment esta compet猫ncia 茅s assumida per la Generalitat i en vista a les negociacions que pogueren establir-se禄.

Com a tercer i 煤ltim punt, manifesta que a m茅s 芦hem conegut de dirigents auton貌mics i nacionals la necessitat d’elaborar un nou pla de Rodalies per a la Comunitat Valenciana, avan莽ant com a data per a finalitzar la redacci贸 d’este nou pla el primer trimestre de 2022禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.