fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sagunt sol·licitarà ajudes a l’IVACE per a la millora i modernització d’infraestructures i servicis dels polígons industrials

Sagunt sol·licitarà ajudes a l’IVACE per a la millora i modernització d’infraestructures i servicis dels polígons industrials

Les subvencions podrien cobrir fins a 218 029 euros de les actuacions previstes.

L’Ajuntament de Sagunt sol·licitarà ajudes a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a finançar projectes de millora, modernització i dotació d’infraestructures i servicis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics.

La Junta de Govern Local ha acordat sumar-se a esta convocatòria d’ajudes públiques per a actuar en el polígon SEPES, en Camí la Mar, Ingruinsa i l’àrea industrial El Ventorrillo. Per este motiu, el departament municipal de Promoció Econòmica traslladarà a l’IVACE els projectes sol·licitant la màxima subvenció a concedir per a l’execució de les intervencions.

La regidora de Promoció Econòmica, María José Carrera, ha declarat que «hem sol·licitat una subvenció per a invertir en la millora de les infraestructures i servicis del polígon SEPES. També impulsarem una plataforma web on desenvolupar les característiques i servicis dels polígons. Amb esta doble actuació intervenim en la millora i modernització dels nostres espais industrials i els fem valdre per a continuar aconseguint atraure inversió empresarial i generar oportunitats d’ocupació en el municipi».

La primera actuació serà en el polígon industrial SEPES, adjudicada a PAVASAL EMPRESA CONSTRUCTORA SA per 507 229 euros (IVA inclòs). Este projecte consta d’un carril bici, d’implantació de fibra òptica, de noves zones verdes, d’una pàgina web, de millora viària i de senyalització de trànsit i carrers. Per a estes actuacions, la subvenció màxima que podria rebre’s seria de 200 000 euros, per la qual cosa l’aportació municipal es reduiria considerablement.

La segona actuació té a veure amb els polígons industrials Camí la Mar, Ingruinsa i l’àrea industrial El Ventorrillo, en la qual es desenvoluparia una plataforma web amb informació sobre les característiques generals de les àrees, infraestructures i servicis, base de dades sectoritzada d’empreses, cercador d’empreses amb geolocalització, cercador de naus i solars disponibles, etc. El pressupost per a esta actuació ascendix a 18 029 euros i està supeditada a la concessió de l’ajuda que, en cas de concedir-se, cobriria el total de la despesa i no seria necessària cap aportació municipal.

D’esta manera, el cost previst de la intervenció global en polígons industrials ascendix a 525 258 euros i, d’acord amb el que es preveu en la normativa reguladora d’estes ajudes, la subvenció podria arribar a cobrir fins a 218 029 euros, dels quals 200 000 euros serien per a l’actuació física en el polígon SEPES i a més es cobriria la totalitat de la despesa del desenvolupament de la plataforma web. L’aportació financera municipal total, en cas de rebre el màxim d’ajudes, seria de 307 229 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.