fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

S’amplia la troballa arqueològica del carrer Verge del Roser a Morella

S’amplia la troballa arqueològica del carrer Verge del Roser a Morella

Durant la primera fase de l’obra, el 2016, va aparéixer una necròpoli datada entre els anys 945 i 1020 amb un cervell conservat durant 1.000 anys.

La segona fase de les obres del carrer Verge del Roser ha descobert una nova troballa de restes arqueològiques a Morella. Les restes s’han trobat en reprendre l’actuació a setembre al carrer Porta de Sant Mateu on s’està actuant esta setmana. Tot apunta al fet que la troballa siga una continuació del que es va trobar el 2016 i formar part d’este cementeri islàmic. Avui, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés ha visitat la troballa on els arqueòlegs treballen per tal de veure la magnitud d’esta i realitzar els posteriors estudis.

Rhamsés ha destacat que “es tracta de troballes molt importants a Morella, ja que la part de la història islàmica és de les menys conegudes i gràcies a les restes que s’estan encontrant podem saber més sobre la nostra ciutat”. A més, l’edil ha comentat que “els arqueòlegs han començat els estudis per a veure les dimensions de la troballa en esta zona i saber si forma part del mateix cementeri que es va datar entre els anys 945 i 1020”. Rhamsés ha dit que “la troballa afectarà mínimament a les obres, ja que es tracta d’una obra gran i mentre es realitzen els estudis de les restes, es pot treballar a la zona de la Porta Sant Mateu”.

Cal recordar que els estudis realitzats a la primera troballa van datar el cementeri entre els anys 945 i 1020. A més, es va confirmar que és d’origen islàmic i que estava situat fora de les muralles d’aquella època. A més, es va trobar un cervell de 1.000 anys d’antiguitat sobre el que es va realitzar una rèplica en 3D i sobre el que es vol seguir estudiant per a obtenir més informació sobre la vida a Morella en esta època, de la qual hi ha poca informació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.